Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα

Θαρρείς ότι ο Ewan McGregor έχει καταφέρει στα σαράντα τέσσερα χρόνια του τα πάντα.

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα

Θαρρείς ότι ο Ewan McGregor έχει καταφέρει στα σαράντα τέσσερα χρόνια του τα πάντα. Πρωταγωνιστής στο Star Wars, ήρωας σε ταινία του Γούντι Άλεν και του Τιμ Μπάρτον, σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς με το «Trainspotting», αθεράπευτος εραστής της περιπέτειας που έχει διασχίσει ολόκληρη την υφήλιο με την μηχανή του και ευτυχισμένης οικογενειάρχης με τέσσερις κόρες. Οι δεσμοί του με την χώρα μας είναι πλέον… οικογενειακοί, αφού έχει παντρευτεί την Εύα Μαυράκη (γνωστή ως Ιβ Μαυράκις στο εξωτερικό), την κινηματογραφική παραγωγό με τις ελληνικές ρίζες που έκλεψε την καρδιά του.

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα - εικόνα 1
«Trainspotting»

Ο ηθοποιός με καταγωγή από τη Σκωτία, γνώρισε την όμορφη συμπατριώτισσα μας στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Kavanagh QC» το 1995, πριν πρωταγωνιστήσει στο ως Μαρκ Ρέντον στο «Trainspotting», τον ρόλο που εκτόξευσε την καριέρα του. Η συνέχεια στην καριέρα του γοητευτικού ηθοποιού ήταν εντυπωσιακή. Η συμμετοχή του ως Όμπι Γουάν Κενόμπι, στην αναγέννηση του «Star Wars» από τον Τζορτζ Λούκας είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές του.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, πάντως, είναι ότι υπάρχουν ισχυροί …δεσμοί αίματος που συνδέουν τον McGregor με το θρυλικό saga. Στο πρώτο «Star Wars» του 1977 συμμετείχε ο θείος του Ντένις Λόουσον, ο άνθρωπος που του μετέδωσε το μικρόβιο της ηθοποιίας.

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα - εικόνα 2
«Star Wars»

Το 2001 ο Βρετανός σταρ ταξίδεψε για μια ακόμη φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πρωταγωνιστώντας στο «Moulin Rouge!» και κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Δυο χρόνια αργότερα τον απολαύσαμε ως Εντ Μπλουμ στο μαγευτικό «Big Fish» του Τιμ Μπάρτον - για πολλούς η καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

Με «Το Όνειρο της Κασσάνδρας» πήρε το γουντιαλενικό βάπτισμα του πυρός το 2007, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον σπουδαίο Ρομάν Πολάνσκι στον εξαιρετικό «Αόρατο Συγγραφέα».

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα - εικόνα 3
«Moulin Rouge!»

Η δεύτερη υποψηφιότητά του για Χρυσή Σφαίρα ήρθε με την κομεντί «Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη», ενώ σε λίγες μέρες θα τον δούμε στις ελληνικές αίθουσες να πρωταγωνιστεί στην περιπέτεια «Son of a Gun». Το μέλλον όμως διαγράφεται ακόμη λαμπρότερο για τον αγαπημένο σταρ. Ο Ewan McGregor είναι έτοιμος να περάσει για πρώτη φορά πίσω από τις κάμερες σκηνοθετώντας τη μεταφορά του μυθιστορήματος «Αμερικανικό Ειδύλλιο» του Φίλιπ Ροθ στην οθόνη, στο οποίο πρωταγωνιστούν, εκτός από τον ίδιο, η Ντακότα Φάνινγκ και η Τζένιφερ Κόνελι.

Το όνομά του βρίσκεται, επίσης, στο καστ του γουέστερν «Jane Got a Gun», στη βιογραφία του τεράστιου τζαζίστα Μάιλς Ντέιβις «Miles Ahead», στο θρίλερ της Σουζάνα Γουάιτ «Our Kind of Traitor» και στο πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Trainspotting» που έχει τον τίτλο «Porno».

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα - εικόνα 4
«Big Fish»

Το σινεμά και η οικογένειά του δεν είναι τα μόνα πάθη της ζωής του. Ο Ewan McGregor είναι και φανατικός μοτοσικλετιστής, έχοντας διασχίσει μαζί με τον κολλητό του τηλεοπτικό παρουσιαστή, Τσάρλι Μπούρμαν, ολόκληρο τον πλανήτη.

Το 2004, οι δυο τους μαζί με τον καμεραμάν Κλαούντιο Φον Πλάντα ταξίδεψαν 36.000 χιλιόμετρα (!) πάνω στα δίκυκλά τους, ξεκινώντας από το Λονδίνο και καταλήγοντας στην Νέα Υόρκη, έχοντας πρώτα διασχίσει την Ευρώπη, την Ασία και την Αλάσκα! Το μοτοσικλετιστικό κατόρθωμα μετατράπηκε σε μια υπερεπιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Long Way Round» επτά επεισοδίων.

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα - εικόνα 5
«Son of a Gun»

Το 2007, ο Ewan McGregor ξανανέβηκε στην μηχανή του για να ταξιδέψει από την Σκοτία στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, κάνοντας παράλληλα πολλούς φιλανθρωπικούς σταθμούς.
Είναι γνωστό, ότι ο 44χρονος σταρ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ενέργειες της UNICEF και έχει κάνει πολλά ταξίδια για να βοηθήσει το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο.

Ο γοητευτικός ηθοποιός, στην πιο ανθηρή στιγμή της καριέρας είναι επίσης ο ambassador του rebranding της ING Ελλάδος σε ΝΝ Hellas. Μάλιστα, πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο tv spot της στρατηγικής μετονομασίας του Ομίλου ΝΝ και απευθύνεται στο Ελληνικό κοινό μιλώντας για πρώτη φορά ελληνικά στην κάμερα!

Ewan McGregor: Ο σταρ που αγαπά την Ελλάδα - εικόνα 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.