Το αξιαγάπητο πρόβατο της Aardman: η καλύτερη ταινία της εβδομάδας είναι ένα βουβό animation

Το περιπετειώδες οδοιπορικό του κοπαδιού του στην αφιλόξενη μητρόπολη αποτελεί το νέο animation επίτευγμα του αγγλικού στούντιο Aardman.

Το αξιαγάπητο πρόβατο της Aardman: η καλύτερη ταινία της εβδομάδας είναι ένα βουβό animation

Ο Σον, το συμπαθέστατο μαλλιαρό τετράποδο, αποκτά τη δική του ταινία μετά τη σούπερ επιτυχημένη τηλεοπτική του καριέρα. Το περιπετειώδες οδοιπορικό του κοπαδιού του στην αφιλόξενη μητρόπολη αποτελεί το νέο animation επίτευγμα του αγγλικού στούντιο Aardman.

ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ: Η ΤΑΙΝΙΑ

Το αξιαγάπητο πρόβατο της Aardman: η καλύτερη ταινία της εβδομάδας είναι ένα βουβό animation - εικόνα 1

Η πρώτη εμφάνιση του Σον ήταν στο βραβευμένο με Όσκαρ μικρού μήκους animation «A Close Shave». To πρόβατο αγαπήθηκε άμεσα κι έκανε την παρθενική του τηλεοπτική εμφάνιση το 2007, ενώ από το 2010 έχει τη δική του σειρά στο BBC, η οποία συμπλήρωσε τέσσερις επιτυχημένες σεζόν και 140 επεισόδια.

Οι δύο σκηνοθέτες της ταινίας είναι έμπειρα και πολυβραβευμένα ονόματα στο χώρο του animation: ο Ρίτσαρντ Στάρζακ υπήρξε ο πρώτος υπάλληλος της Aardman το 1983, ενώ ο Μαρκ Μπάρτον έχει γράψει σενάρια για μεγάλα χολιγουντιανά στούντιο.

Για τη μεγάλου μήκους ταινία δούλεψαν συνολικά 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 animators και 30 μοντελίστες. Στόχος κάθε animator ήταν να ολοκληρώνει καθημερινά τρία δευτερόλεπτα οπτικού υλικού. Τα γυρίσματα του stop motion animation γίνονταν με 40-50 λήψεις την εβδομάδα, που σημαίνει μόλις 2,5 λεπτά καθαρού κινηματογραφικού χρόνου!

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ AARDMAN

Οι Κότες το ’σκασαν (2000)
Η φτερωτή περιπέτεια αποτέ- λεσε ένα δημιουργικό και εισπρακτικό θρίαμβο, που έβαλε το βρετανικό στούντιο στο χάρτη του παγκόσμιου animation. Ένα masterpiece που κλώσησε αρκετές σπουδαίες ταινίες για την Aardman.

Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο (2005)
Η δεύτερη συνεργασία με την DreamWorks έφερε στην Aardman την ύψιστη διάκριση, το Όσκαρ καλύτερου animation, που ­επιβράβευσε τα χειροποίητα κομψοτεχνήματά της.

Πειρατές! 3D (2012)
Το αεικίνητο στούντιο μπήκε στο άρμα της Sony, μπαρκά- ροντας για ένα πειρατικό animation το οποίο κούρσεψε μια οσκαρική υποψηφιότητα κι έκανε ταμείο 120 εκατ. δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες

Σον το Πρόβατο: Η Ταινία

Shaun the Sheep Movie
4
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 85 '
  • Μαρκ Μπάρτον

Όταν ο Σον, ένα έξυπνο και άτακτο πρόβατο, αποφασίζει να πάρει μια μέρα ρεπό από το βαρετό καθημερινό πρόγραμμά του, θα καταλήξει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι, το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ και τον αγρότη-ιδιοκτήτη τους στη χαοτική Μεγάλη Πόλη, ζώντας μια επικίνδυνη κι απίστευτη περιπέτεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.