Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη

1,5

Δεν είναι Μποντ, δεν είναι Μπορν, είναι ένας φιλότιμος Μπρόσναν που μάταια προσπαθεί να νοστιμίσει ένα αναληθοφανές και σχηματικό κατασκοπικό θρίλερ της σειράς.

Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη

Ο Ντέβερο είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA που επιστρέφει στη δράση για να προστατεύσει μια πολύτιμη πληροφοριοδότρια και παλιά του φίλη. Όταν εκείνη σκοτώνεται από έναν νεαρό πράκτορα τον οποίο έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος, ο Ντέβερο είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί κάθε υπεύθυνο. Δεν είναι Μποντ, δεν είναι Μπορν, είναι ένας φιλότιμος Μπρόσναν που μάταια προσπαθεί να νοστιμίσει ένα αναληθοφανές και σχηματικό κατασκοπικό θρίλερ της σειράς.

Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη - εικόνα 1

Αυστραλός σκηνοθέτης ο οποίος όποτε βρίσκει το κατάλληλο υλικό παραδίδει κι ένα αξιοπρεπές κινηματογραφικό αποτέλεσμα («Αδιέξοδο», «Getaway», «Δεκατρείς Μέρες»), ο Ρότζερ Ντόναλντσον συναντά ξανά τον Πιρς Μπρόσναν 14 χρόνια μετά την «Κορυφή του Δάντη», αυτήν τη φορά για ένα action thriller βασισμένο στην μπεστ σέλερ μυθιστορηματική σειρά του Μπιλ Γκρέιντζερ «The November man».
Σε αυτή συναντάμε τον αποσυρμένο πλέον πρώην πράκτορα της CIA Ντέβερο, ο οποίος επιστρέφει στη δράση για να προστατεύσει μια πολύτιμη πληροφοριοδότρια και παλιά του φίλη. Όταν εκείνη σκοτώνεται από έναν νεαρό πράκτορα τον οποίο έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος­, ο Ντέβερο είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί κάθε υπεύθυνο. Η προσπάθειά του μοιάζει στην αρχή να μας κρατά το ενδιαφέρον, με τον Ντόναλντσον να ακολουθεί ένα σφιχτό, στιβαρά παλιομοδίτικο αφηγηματικό τόνο. Γρήγορα όμως η προσπάθειά του μένει μετέωρη, προδομένη από ένα αναληθοφανές και πολιτικά μελοδραματικό σενάριο χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας. Φιλότιμος ο Μπρόσναν, μάταια αγωνίζεται να δώσει υπόσταση στον κουρασμένο μετα-Μποντ ήρωά του, το μοναδικό –μετά τις γάμπες της πρώην Bond-girl Κουριλένκο– κινηματογραφικό ατού αυτής της παραδειγματικά αξιολησμόνητης κατασκοπικής περιπέτειας.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη

The November Man
1,5
  • Κατασκοπική
  • 2014
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ρότζερ Ντόναλντσον

Ο Ντέβερο είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA που επιστρέφει στη δράση για να προστατεύσει μια πολύτιμη πληροφοριοδότρια και παλιά του φίλη. Όταν εκείνη σκοτώνεται από έναν νεαρό πράκτορα τον οποίο έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος, ο Ντέβερο είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί κάθε υπεύθυνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.