3 events που θα δούμε στον Δαναό την Κυριακή 1/3

Ο κύκλος προβολών «Σινεμά και Ψυχανάλυση», το CineDoc και μια εξαιρετική συζήτηση για το «Έμφυτο Ελάττωμα» δίνουν ραντεβού αυτήν την Κυριακή στο Δαναό.

3 events που θα δούμε στον Δαναό την Κυριακή 1/3

Ο κύκλος προβολών «Σινεμά και Ψυχανάλυση», το CineDoc και μια εξαιρετική συζήτηση για το «Έμφυτο Ελάττωμα» δίνουν ραντεβού αυτήν την Κυριακή στο Δαναό.

Σινεμά και Ψυχανάλυση

Ο επιτυχημένος κινηματογραφικός κύκλος ρίχνει στο ντιβάνι τον «Κύκλο» του Τζαφάρ Παναχί (2.30 μ.μ.) με τον ψυχαναλυτή Ρεζινάλντ Μπλανσέ, την ψυχίατρο Ελένη Μόλαρη και τον προγραμματιστή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κερκινό να (ψυχ)αναλύουν την ταινία μετά την προβολή. Είσοδος: € 5.

Αρχιτεκτονικό CineDoc

Προβάλλεται το «Coast Modern» (4.30 μ.μ.), ένα ενδιαφέρον φιλμ αφιερωμένο στον αρχιτεκτονικό μοντερνισμό που ακμάζει στις Δυτικές Ακτές των ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κερδίσετε προσκλήσεις για την προβολή στο τεύχος 772 που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

«Έμφυτο Ελάττωμα» με συζήτηση

Μετά την προβολή των 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συζήτηση με τον μεταφραστή της εξαιρετικής ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Τόμας Πίντσον, Γιώργο Κυριαζή, τον κριτικό Γιάννη Ζουμπουλάκη και τον συγγραφέα Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.