To «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» …μαστίγωσε τα ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σπάζοντας όλα τα ρεκόρ το ερωτικό φιλμ της Σαμ Τέιλορ – Τζόνσον αναζωογόνησε τις ελληνικές αίθουσες, θριαμβεύοντας την ίδια στιγμή εισπρακτικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

To «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» …μαστίγωσε τα ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Όλοι γνώριζαν ότι θα σκίσει στα ταμεία... Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» θα έσπαγαν όποιο ρεκόρ έβρισκαν μπροστά τους. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία έκανε 158 εκ. δολάρια εισπράξεις σε πενήντα πέντε χώρες (εκτός Αμερικής), αποτελώντας την πιο εμπορική, ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν μάλιστα, προσθέσει κανείς σε αυτές τα 82 εκ. δολάρια που έκανε το φιλμ στις Η.Π.Α., το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» φτάνει στο αστρονομικό παγκόσμιο άθροισμα των 240 εκ. δολαρίων!

Στην Ελλάδα, τώρα, την ταινία είδαν 140.443 θεατές μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, με το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» να κάνει ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά, στην Αθήνα η ταινία έκοψε 64.550 εισιτήρια σε 63 κινηματογράφους, ενώ στη Θεσσαλονίκη 18.531 σε 18 σινεμά (εξαιρετικά μεγάλο νούμερο για τα εμπορικά δεδομένα της συμπρωτεύουσας). Επίσης, στην Επαρχία το ερωτικό φιλμ είδαν 57.362 θεατές σε 63 αίθουσες. Μάλιστα, το σύνολο εισιτηρίων του «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» σε Θεσσαλονίκη – Επαρχία (75.893) ήταν μεγαλύτερο από αυτό της Αθήνας (64.550), κάτι που συναντάμε ελάχιστες φορές στο ελληνικό box office.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.