Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου

1

Γοτθική ατμόσφαιρα, προσχηματικές σεναριακές δικαιολογίες και μια σειρά από οπτικοακουστικά κλισέ μάταια προσπαθούν να κοπιάρουν τη συνταγή της προπέρσινης τρομο-επιτυχίας.

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου

Γοτθική ατμόσφαιρα, προσχηματικές σεναριακές δικαιολογίες και μια σειρά από οπτικοακουστικά κλισέ («μπου!») μάταια προσπαθούν να κοπιάρουν τη συνταγή της προπέρσινης τρομο-επιτυχίας.

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου - εικόνα 1

Μετά την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία της προπέρσινης «Γυναίκας με τα Μαύρα», μεταφορά ενός μυθιστορήματος γοτθικού τρόμου της Σούζαν Χιλ που έγινε θεατρικό και τηλεταινία, το εκδικητικό φάντασμα του Ιλ Μαρς επιστρέφει δριμύτερο. Οι λόγοι είναι σαφώς εμπορικοί, η πιασάρικη goth συνταγή της πρώτης ταινίας όμως ήταν επαγγελματικά εκτελεσμένη από τον Τζέιμς Γουάτκινς κι έτσι ο αντικαταστάτης του πίσω από την κάμερα Τομ Χάρπερ, Βρετανός μικρομηκάς με τηλεοπτική προϋπηρεσία, έχει ήδη μια κινηματογραφική μαγιά για να μαγειρέψει ένα εξίσου επιτυχημένο σίκουελ. Δεν έχει όμως και τίποτα περισσότερο, ξεκινώντας από ένα προσχηματικό στόρι επιστροφής στον τόπο του εγκλήματος: μια ομάδα παιδιών και δύο δασκάλες αφήνουν το Λονδίνο του Β΄ Παγκοσμίου και καταφεύγουν στην ερειπωμένη έπαυλη του Ιλ Μαρς 40 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του φαντάσματος της Γυναίκας με τα Μαύρα. Χωρίς τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, αλλά με ομίχλες, σκοτάδια, νεκροταφεία, πόρτες που τρίζουν κι έναν καταιγισμό από απανωτά οπτικοακουστικά τρομο-κλισέ, το εφέ του σοκ αναπαράγεται μηχανιστικά και η απόπειρα αντιγραφής μιας πραγματικά απειλητικής ατμόσφαιρας πέφτει στο κενό.

Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου

The Woman in Black 2: Angel of Death
1
  • Τρόμου
  • 2014
  • Διάρκεια: 98 '
  • Τομ Χάρπερ

Μια ομάδα παιδιών και δυο δασκάλες αφήνουν το Λονδίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καταφεύγουν στην ερειπωμένη έπαυλη του Ιλ Μαρς, 40 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του φαντάσματος της Γυναίκας με τα Μαύρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.