Τα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών δίνουν πάσα στα Όσκαρ 2015

Τα βραβεία του αμερικανικού Σωματείου, έναν από τους πιο ισχυρούς δείκτες των βραβείων Όσκαρ, δόθηκαν την Κυριακή 25/1 για 26η χρονιά.  

Τα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών δίνουν πάσα στα Όσκαρ 2015

Δόθηκαν και φέτος τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών λειτουργώντας ως προάγγελος για τα βραβεία Όσκαρ που θα δοθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/2. Οι τέσσερις ηθοποιοί που βραβεύτηκαν είναι οι Έντι Ρεντμέιν (για την «Θεωρία των Πάντων»), Τζούλιαν Μουρ (για το «Still Alice»), Τζέι Κέι Σίμονς (για το «Χωρίς Μέτρο») και Πατρίσια Αρκέτ (για το «Μεγαλώνοντας»). Αν συνυπολογίσει κανείς ότι η ίδια τετράδα κέρδισε και τις αντίστοιχες Χρυσές Σφαίρες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για το ποια είναι τα ακλόνητα ερμηνευτικά φαβορί των φετινών Όσκαρ.

Η μόνη επιφύλαξη που μπορεί να έχει κανείς είναι σχετικά με το που θα καταλήξει το αγαλματίδιο του Α’ Ανδρικό Ρόλου, αφού ακόμη και σήμερα ο Μάικλ Κίτον του «Birdman» διατηρεί τη θέση του ισχυρού outsider. Μάλιστα, το ότι το βραβείο του συνολικά Καλύτερου Καστ κατέληξε στο «Birdman» ενισχύει τόσο τις πιθανότητες του Κίτον, όσο και αυτές της ταινίας του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου στον αγώνα του να κατακτήσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Εξάλλου, τα τελευταία έξι χρόνια το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών έχει προβλέψει σωστά το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής στην κορυφαία οσκαρική κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας.

Ο Ινιαρίτου έχει, όμως, έναν επιπλέον λόγο για να είναι ευτυχισμένος… Το Σάββατο 24/1 το πανίσχυρο Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών έδωσε και αυτό με τη σειρά του το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο «Birdman». Λέτε, τελικά, να ανατραπούν όλα τα προγνωστικά και η γλυκόπικρη δραμεντί του Μεξικανού δημιουργού να κερδίσει στο νήμα το «Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.