Οι ταινίες που θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες από την Πέμπτη 29/1

Η μετεκλογική κινηματογραφική εβδομάδα παρουσιάζεται… αυτοδύναμη με επτά συνολικά κυκλοφορίες.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες από την Πέμπτη 29/1

Η μετεκλογική κινηματογραφική εβδομάδα παρουσιάζεται σούπερ… αυτοδύναμη με επτά συνολικά κυκλοφορίες που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Από αυτές ξεχωρίζουν το βιογραφικό δράμα «Η Θεωρία των Πάντων» των πέντε οσκαρικών υποψηφιοτήτων, η επιστροφή του Τζόνι Ντεπ με τον «Κύριο Μορντεκάι» και το βραβευμένο «βωβό» ουκρανικό δράμα «Η Φυλή».

Οι ταινίες που θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες από την Πέμπτη 29/1 - εικόνα 1
Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει πρωταγωνιστώντας στον "Κύριο Μορντεκάι"

Η Θεωρία των Πάντων
Η πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ. Μία από τις αποκαλύψεις του πρόσφατου Φεστιβάλ του Τορόντο ήταν η διά χειρός Τζέιμς Μαρς (Όσκαρ ντοκιμαντέρ για το «Σε Τεντωμένο Σκοινί») ρομαντική βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ, η οποία μετατράπηκε αυτομάτως σε σοβαρό διεκδικητή των επερχόμενων βραβείων της ακαδημίας. Βασισμένη στην αυτοβιογραφική μαρτυρία της Τζέιν Γουάιλντ, πρώτης συζύγου του διάσημου αστροφυσικού, αφηγείται τη γνωριμία και τον έρωτα των δύο νεαρών στο Κέιμπριτζ του ’60, τις εντυπωσιακές διακρίσεις του Χόκινγκ αλλά και την αρχή της επώδυνης περιπέτειας της υγείας του. Πρωταγωνιστής ο 32χρονος Έντι Ρέντμαϊν των «Αθλίων», που θεωρείται μία από τις πιθανότατες οσκαρικές υποψηφιότητες της ταινίας.



Η Φυλή
Βωβό νεανικό δράμα, βραβευμένο στις Κάνες και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Δίχως υπότιτλους, δίχως διαλόγους, το ουκρανικό φιλμ μπαίνει στα άδυτα ενός σχολείου κωφών και παρακολουθεί μια κοινωνία με δικούς της κώδικες.



Ο Κύριος Μορντεκάι
Χιουμοριστική περιπέτεια με τους Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Ο Ντεπ ερμηνεύει τον Τσάρλι Μορντεκάι, έναν στιλάτο, πανούργο και αμοραλιστή έμπορο τέχνης, ο οποίος προσπαθεί να συντηρήσει το γιγαντιαίο αρχοντικό που κληρονόμησε οργανώνοντας υψηλής αισθητικής απάτες. Ο Βρετανός σνομπ απατεώνας, τώρα, βρίσκεται να αναζητά με το αζημίωτο, μαζί με τον αγροίκο βοηθό του Τζοκ, έναν κλεμμένο πίνακα του Γκόγια που μπορεί να τους οδηγήσει στον κρυμμένο χρυσό των ναζί, μπλέκοντας ταυτόχρονα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, Ρώσους μαφιόζους και διεθνείς τρομοκράτες.



Για Πάντα
Χαμηλότονο δράμα της Μαργαρίτας Μαντά («Χρυσόσκονη»). Ο Κώστας, οδηγός στον ηλεκτρικό, είναι ερωτευμένος με την Άννα, μια επιβάτιδα που παίρνει το ίδιο τρένο κάθε μέρα για τη δουλειά της. Εκείνη δεν το ξέρει, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που ο Κώστας παίρνει την πρωτοβουλία για να τη γνωρίσει. Η αποχρωματισμένη φωτογραφία, ο υπνωτιστικός ήχος της πόλης και μια σιωπηλή ερωτική ιστορία συνθέτουν το μοντέρνο κινηματογραφικό παραμύθι της Μαντά. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Κώστας Φιλίππογλου και η Άννα Μάσχα.



Ο Άνθρωπος Από τη Μασσαλία
Αστυνομική περιπέτεια με τον Ζαν Ντιζαρντέν. Το φιλμ μας μεταφέρει στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, όπου η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν υποδύεται τον Πιερ Μισέλ, έναν δικαστικό που εξαπολύει εξαετές ανθρωποκυνηγητό για να ξεσκεπάσει τη δράση μιας σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.



Η Γυναίκα Με Τα Μαύρα 2: Άγγελος Θανάτου
Σίκουελ της προπέρσινης γοτθικής ταινίας τρόμου. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς ταξιδεύουν στην περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα…



Barbie, Η Σούπερ Πριγκίπισσα
Η γνωστή Μπάρμπι επιστρέφει πριγκιπικά. Η σούπερ σταρ κούκλα πρωταγωνιστεί ως Κάρα, μια συνηθισμένη σύγχρονη πριγκίπισσα που ζει μια κανονική ζωή. Όταν μια μαγική πεταλούδα τη φιλήσει, η Κάρα θα αποκτήσει δυνάμεις που της επιτρέπουν να μεταμορφώνεται σε Σούπερ Πριγκίπισσα, δηλαδή στο δυναμικό alter ego της, που πετάει συνεχώς γύρω από το βασίλειο προκειμένου να το προστατεύει, πολεμώντας το έγκλημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.