Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

3

Γουστόζικο spin off της «Μαδαγασκάρης», με τους τέσσερις απολαυστικούς πιγκουΐνους σε ρόλο ασπρόμαυρων… Τζέιμς Μποντ.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη. Γουστόζικο spin off της «Μαδαγασκάρης», με τους τέσσερις απολαυστικούς πιγκουΐνους σε ρόλο ασπρόμαυρων… Τζέιμς Μποντ.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης - εικόνα 1

Ακολουθώντας τη μόδα των κινηματογραφικών spin offs και αφού δοκιμάστηκε με επιτυχία ως τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων (για πιο μικρό κοινό ηλικιακά), το δευτεραγωνιστικό κουαρτέτο των πιγκουΐνων της «Μαδαγασκάρης» αναλαμβάνει τώρα μια απόλυτα δική του περιπέτεια διαστάσεων μεγάλης οθόνης. Συνεχίζοντας τα πολυμήχανα κόλπα τους, τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίσουν στις τρεις ταινίες του εξωτικού animated franchise, ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης μας συστήνονται τώρα ως μια άφοβη και cool παρέα με ισχυρούς, σχεδόν οικογενειακούς δεσμούς. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί, ωστόσο, όταν γίνουν στόχος εκδίκησης ενός σατανικού κακού, του δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη, ο οποίος ως… χταπόδι Ντέιβ έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το είδος των πιγκουΐνων γενικά και με τους χαριτωμένους φίλους μας ειδικότερα.

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης - εικόνα 2

Τα φιλμ του Τζέιμς Μποντ (από τα γκάτζετ μέχρι τις ατάκες) χρησιμεύουν σαν μπούσουλας σε αυτήν την καλοστημένη και γουστόζικη κωμική περιπέτεια, προσφέροντας γνωστές σεναριακές ιδέες και οικεία στοιχεία πλοκής που αξιοποιούνται (παρωδιακά ή μη) τις περισσότερες φορές δημιουργικά. Ο Έρικ Νταρνέλ, συν-σεναριογράφος και σκηνοθέτης όλων των ταινιών της «Μαδαγασκάρης», δεν μιμείται τον εαυτό του και τη δοκιμασμένη τσιρκο-συνταγή της σειράς, αλλά διασκεδάζει παίζοντας με τα κατασκοπικά κινηματογραφικά κλισέ και φροντίζοντας παράλληλα να αφήσει ζωτικό αέρα στους διασκεδαστικούς ασπρόμαυρους «χαρακτήρες» του.
Η ειδική ομάδα μυστικών πρακτόρων «Βόρειος Άνεμος» συνεισφέρει μερικά αστεία γκαγκ, η αρχική –πριν από τους τίτλους– σκηνή (σήμα κατατεθέν των Bond Films) είναι θεαματικά τρυφερή και οι τέσσερις πρωταγωνιστές, το μεγάλο ατού της ταινίας, έχουν τη στόφα των αληθινών καρτούν σταρ. Η επιστροφή τους είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου… Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη (με επαγγελματισμό) στα ελληνικά, τόσο σε παραδοσιακό φορμά όσο και τρισδιάστατη.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης

Penguins of Madagascar
3
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Έρικ Νταρνέλ

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.