Ouija: Πίνακας Πνευμάτων

1

Άλλο ένα φτηνο-θρίλερ μεταφυσικού τρόμου γεμάτο κλισέ, το οποίο γνώρισε εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ.

Ouija: Πίνακας Πνευμάτων

Μετά την αυτοκτονία της καλύτερής της φίλης, η Λέιν και η παρέα της δοκιμάζουν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω ενός πίνακα πνευμάτων. Δεν είναι όμως προετοιμασμένοι για τις απαντήσεις που θα λάβουν. Άλλο ένα φτηνο-θρίλερ μεταφυσικού τρόμου γεμάτο κλισέ, το οποίο γνώρισε εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ.

Ouija: Πίνακας Πνευμάτων - εικόνα 1

Από τα φτηνά θρίλερ τρόμου τα οποία στηρίζουν την ύπαρξή τους σε ένα πρωτότυπο concept, περισσότερο εργαλείο του μάρκετινγκ και λιγότερο σεναριακό εύρημα, το «Ouija» προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του ομώνυμου επιτραπέζιου πίνακα/παιχνιδιού, ιδιοκτησίας Hasbro. Βάζει λοιπόν το απαραίτητο νεαρό και όμορφο κορίτσι της υπόθεσης να προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πνεύμα της καλύτερής της φίλης, η οποία αυτοκτόνησε χωρίς καμία φανερή αιτία. Ο πίνακας που χρησιμοποιεί μαζί με την παρέα της, όμως, κρύβει μερικά επικίνδυνα μυστικά και ανοίγει την πύλη του κόσμου των πνευμάτων.
Από εκεί θα ξεχυθούν με το σωρό όλα τα κλισέ του πρετ-α-πορτέ μεταφυσικού τρόμου, με τα φαντάσματα ενός μικρού κοριτσιού και της μητέρας του να στοιχειώνουν τη φιλοπερίεργη νεανική ομάδα. Ο Στάιλς Γουάιτ (ειδικός των εφέ και σεναριογράφος του «Σκοτεινού Κώδικα») επιχειρεί να αιφνιδιάσει με δυο-τρεις σεναριακές εκπλήξεις, που και αυτές τις έχουμε ξαναδεί, παίζοντας από εκεί και πέρα πληκτικά με το φως και το σκοτάδι, το ορατό και το αόρατο, το καλό και το κακό (φάντασμα). Μετρώντας τις αμερικανικές εισπράξεις, πρέπει να ετοιμάζεται ήδη για το σίκουελ.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ouija. Πίνακας Πνευμάτων

Ouija
1
  • Τρόμου
  • 2014
  • Διάρκεια: 81 '
  • Στάιλς Γουάιτ

Μετά την αυτοκτονία της καλύτερής της φίλης, η Λέιν και η παρέα της δοκιμάζουν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω ενός πίνακα πνευμάτων. Δεν είναι όμως προετοιμασμένοι για τις απαντήσεις που θα λάβουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.