Το «India Blues» συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στον Μικρόκοσμο

Μετά το ταξίδι της σε σημαντικούς φεστιβαλικούς προορισμούς η ταινία του Γιώργου Μαρκάκη προβάλλεται στο αρτ αθηναϊκό σινεμά.

Το «India Blues» συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στον Μικρόκοσμο

Μετά το ταξίδι της σε σημαντικούς φεστιβαλικούς προορισμούς (από το Βερολίνο μέχρι τις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας) η ταινία «India Blues» του Γιώργου Μαρκάκη συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα τις μεταμεσονύχτιες προβολές του στις 28-29/11 στον Μικρόκοσμο. Η σχέση δύο διαφορετικών μεταξύ τους αντρών περνά μέσα από την εξερεύνηση οκτώ δομικών συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνουν: πόνος, πόθος, ευτυχία, ζήλια, έλξη, γαλήνη, αγάπη και θυμός. Υπακούοντας σε μια λιτή κινηματογραφική λογική, το «India Blues» χωρίζεται σε οκτώ κεφάλαια, ένα για κάθε συναίσθημα…

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «India Blues»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.