Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά!

Η προνομιούχα κάρτα κάνει ένα θεαματικό χειμερινό comeback με 27 αίθουσες που προσφέρουν συναρπαστικές κινηματογραφικές εξόδους στην καλύτερη τιμή.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά!

Η προνομιούχα κάρτα κάνει ένα θεαματικό χειμερινό comeback με 27 αίθουσες που προσφέρουν συναρπαστικές κινηματογραφικές εξόδους στην καλύτερη τιμή.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 1

Την τελευταία πενταετία άλλαξαν πάρα πολλά. Για την ακρίβεια, ελάχιστα έμειναν ίδια. Και όμως, ένα πράγμα έδειξε παραδόξως υψηλό δείκτη αντοχής... Η μεμονωμένη κινηματογραφική αίθουσα κατάφερε να βγει πιο δυνατή μέσα από την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων χρόνων. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς, οι Αθηναίοι αιθουσάρχες εξέλιξαν τους κινηματογράφους τους, βελτιώνοντας αισθητά το κινηματογραφικό προϊόν που προσφέρουν. Μη στοχεύοντας στη μαζική κατανάλωση, έδειξαν απόλυτο σεβασμό απέναντι στην απαιτητική πελατεία τους.
Κατ’ αρχάς, οι μεμονωμένες αίθουσες ασχολήθηκαν με μεγαλύτερη προσοχή με το σχεδιασμό του προγράμματος, κάνοντας πιο προσεκτικές επιλογές και ζουμάροντας στις επιθυμίες του Αθηναίου σινεφίλ. Τα περισσότερα κυλικεία ξέφυγαν από την ετοιματζίδικη λογική του «πατατάκι-νάτσος-κόλα», εμπλουτίζοντας τον κατάλογό τους με ποιοτικότερες επιλογές σε φαγητό και αλκοόλ. Επίσης, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα της ψηφιακής προβολής, όλοι οι κινηματογράφοι εξοπλίστηκαν με προτζέκτορες τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και ζωντανεύοντας εκ νέου τη μαγεία του σινεμά μέσα στην αίθουσα. Το σημαντικότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι το κόστος των παραπάνω βελτιώσεων δεν πέρασε στον καταναλωτή. Κάθε άλλο μάλιστα... Το σινεμά σήμερα είναι κατά πολύ φτηνότερο σε σχέση με παλιότερα.

Σε αυτό έβαλε, φυσικά, το χεράκι του και το αθηνόραμα Club. Από το 2009, η προνομιούχα κάρτα συντροφεύει τις εξόδους κάθε ανήσυχου Αθηναίου, συνδυάζοντας μοναδικά την ποιότητα με την οικονομία. Το σινεμά υπήρξε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα για το αθηνόραμα Club, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι να έχουν δει μέχρι σήμερα σινεμά με μόλις € 5, χάρη στην προνομιούχα κάρτα. Όμως το αθηνόραμα Club δεν έμεινε στάσιμο, αλλά εξελίχτηκε και αυτό με τη σειρά του μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Αρχικά πρόσθεσε στις ημέρες προσφορών την Πέμπτη, για να μπορούν οι κάτοχοι της κάρτας να βλέπουν πρώτοι τις καινούργιες κυκλοφορίες της εβδομάδας, ενώ την τελευταία χρονιά έκανε πραγματικότητα την απίστευτη προσφορά του «2 άτομα με 1 εισιτήριο» για τέσσερις μέρες την εβδομάδα! Πάνω απ’ όλα, όμως, η δυναμική του κινηματογραφικού αθηνόραμα Club είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών αιθουσών που περιλαμβάνονται στη λίστα του, ένα πεντάστερο δίκτυο αιθουσών που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό σινεφίλ...

Από το downtown μέχρι την Κηφισίας

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 2
Έλλη

Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το Έλλη, ο ιστορικός κινηματογράφος της Ακαδημίας που λειτουργεί από το 1940 απέναντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, μια καλαίσθητη αίθουσα που πάντα ξεχώριζε για τις ποιοτικές επιλογές της. Εφοδιασμένη, πλέον, με σύστημα Dolby Stereo, είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί το νέο ψηφιακό κινηματογραφικό μέλλον.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 3
Ιντεάλ

Λίγο παρακάτω, στην Πανεπιστημίου, βρίσκεται το Ιντεάλ, ο κινηματογράφος που στεγάζεται στο διατηρητέο κτίριο που σχεδίασε ο αναμορφωτής αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Με τεράστια οθόνη, που προσφέρεται για κινηματογραφική... χόρταση και προσεγμένο προγραμματισμό ταινιών, η αίθουσα του downtown αποτελεί ιδανική λύση για τον Αθηναίο σινεφίλ.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 4
Ααβόρα

Ψηλά στην Ιπποκράτους, λίγο πριν αυτή συναντηθεί με την Αλεξάνδρας, λειτουργεί από τη δεκαετία του ’60 το Ααβόρα. Η αίθουσα του κέντρου με τον θρυλικό εξώστη συνεχίζει τις ποιοτικές επιλογές της –κατά βάση ευρωπαϊκό σινεμά–, αποτελώντας μία από τις πιο αξιόπιστες art προτάσεις στην πόλη.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 5
Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της παλιάς ιστορικής της έδρας στην Κανάρη, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος μεταφέρθηκε το 2009 στο Γκάζι, στο μοντέρνας αισθητικής νέο κτίριό της, που στεγάζει δύο χειμερινές και μία θερινή αίθουσα. Αναδιαμορφώνοντας τον παλιό κινηματογράφο Λαΐς σε artplex αξιώσεων, η Ταινιοθήκη διανύει την πιο παραγωγική περίοδο λειτουργίας της με αφιερώματα, φεστιβάλ, κύκλους προβολών και τις καλύτερες σινεφίλ επιλογές.


Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 6
Αθήναιον

Αν περάσεις από τη Βασιλίσσης Σοφίας, αποκλείεται να μην πέσει το μάτι σου πάνω στις ζωγραφιστές γιγαντοαφίσες του Αθήναιον, του τελευταίου κινηματογράφου που διατηρεί την υπέροχη εικαστική παράδοση. Βρισκόμενος πάντα στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων, ο κινηματογράφος με τις δύο κομψές αίθουσες διαθέτει σύστημα Dolby 3D-Spectral Division για φαντασμαγορικές τρισδιάστατες εμπειρίες, τις πιο καυτές νέες κυκλοφορίες και κυλικείο με σνακ-πειρασμοί, συνθέτοντας ένα μοναδικό πακέτο ψυχαγωγίας.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 7
Γαλαξίας

Στην αρχή της Μεσογείων βρίσκεται τον τελευταίο μισό αιώνα ο κινηματογράφος Γαλαξίας. Με νέους ψηφιακούς προτζέκτορες, φρεσκοψημένη πίτσα και, όπως πάντα, τους κορυφαίους τίτλους της αγοράς, οι δύο αίθουσες υπόσχονται να σας προσφέρουν κινηματογραφική απόδραση σε άλλους... γαλαξίες. Λίγο πιο ψηλά στην Κηφισίας, στο ύψος της Πανόρμου, η οικογένεια Γεωργιόπουλου έχει δημιουργήσει από τη δεκαετία του ’70 ένα ζεστό κινηματογραφικό καταφύγιο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς των Αθηναίων σινεφίλ.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 8
Δαναός

Ο Δαναός δεν σταματά να ψάχνεται και να ανανεώνεται, διαθέτοντας εξαιρετικό σύστημα ψηφιακής εικόνας (και 3D) και Dolby Digital ήχου στις δύο αίθουσές του, σερβίροντας νοστιμότατη μηλόπιτα, cupcakes, παγωτά Kayak στο ψαγμένο κυλικείο του και αποτελώντας εδώ και χρόνια τη σταθερή έδρα του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Στην αναγεννημένη πιάτσα της Πατησίων

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 9
Αλεξάνδρα Europa Cinemas

Όπου και να κοιτάξεις στο χάρτη της Αθήνας, θα βρεις τουλάχιστον μία αίθουσα που να ανήκει στο εκτεταμένο δίκτυο του αθηνόραμα Club. Για παράδειγμα, μόνο στην κινηματογραφική πιάτσα της Πατησίων υπάρχουν τέσσερα σινεμά –σύντομα πέντε– που προσφέρουν τις καλύτερες προσφορές στους κατόχους της προνομιούχας κάρτας.

Εκεί που η Λεωφόρος Αλεξάνδρας συναντιέται με την Πατησίων, λειτουργεί από το 1961 το Αλεξάνδρα Europa Cinemas. Διαθέτοντας φιλική ατμόσφαιρα, κορυφαίες επιλογές και με κυλικείο που έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία αφεψημάτων στην Αθήνα, σερβίροντας από τσάι μέχρι μολόχα και τσουκνίδα, το Αλεξάνδρα αποτελεί μια ξεχωριστή κινηματογραφική πρόταση.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 10
Αλκυονίς New Star Art Cinema

Εδώ και λίγες εβδομάδες επαναλειτουργεί το θρυλικό Αλκυονίς New Star Art Cinema στην Ιουλιανού, το σινεμά που τις προηγούμενες δεκαετίες «δίδαξε» στους Αθηναίους σινεφίλ τα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Πλήρως ανακαινισμένο, με ιδιόκτητο πάρκινγκ, παράλληλες εκδηλώσεις θεάτρου, βιβλίου, εικαστικών και μπαρ με 40 διαφορετικές ετικέτες μπίρας, το ιστορικό σινεμά δείχνει πανέτοιμο για τη νέα φιλόδοξη περίοδό του.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 11
Όσκαρ

Στην Αχαρνών, η αίθουσα του Όσκαρ αποτελεί μία από τις αξιόπιστες αθηναϊκές κινηματογραφικές προτάσεις από τη δεκαετία του ’70. Με αίθουσα 600 τ.μ., ολοκαίνουργια μηχανήματα ψηφιακής προβολής και επιλογές τόσο από mainstream, όσο και από καλλιτεχνικούς τίτλους, το σινεμά του κέντρου ταιριάζει σε όλα τα σινεφίλ γούστα. Λίγο παραπάνω, στην Κοδριγκτώνος, βρίσκεται ένα από τα art σημεία αναφοράς της πόλης.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 12
Τριανόν

Το Τριανόν συνεχίζει ακάθεκτο την ποιοτική του πορεία, προβάλλοντας εδώ και δεκαετίες τα highlights του καλλιτεχνικού κινηματογράφου. Σύντομα ανοίγει και πάλι τις πόρτες του ένας ιστορικός κινηματογράφος της περιοχής.

Ύστερα από μία δεκαετία, το Στούντιο στην πλατεία Αμερικής επαναλειτουργεί, εντασσόμενο στο δίκτυο αιθουσών New Star Art Cinemas.

...εκεί στον Νότο

Στην αρχή της Συγγρού λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία ο Μικρόκοσμος, μια από τις sui generis αίθουσες της Αθήνας. Έχοντας καλλιτεχνική κατεύθυνση στο πρόγραμμά του, διαθέτοντας cool μπαράκι-κυλικείο που σερβίρει ροδίτικη βαρελίσια μπίρα και κρασιά μικρής παραγωγής –μπορείς να τα απολαύσεις σε γυάλινο ποτήρι στην αίθουσα–, το art σινεμά δίνει το ιδιαίτερο στίγμα του στον αθηναϊκό κινηματογραφικό χάρτη.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 13
Άτταλος Digital Cinema

Ο Άτταλος Digital Cinema αποτελεί μια από τις ιστορικές αίθουσες των νοτίων προαστίων. Ο στιλάτος κινηματογράφος της Νέας Σμύρνης, που με τις μοκέτες και τα βελούδινα καθίσματά του προσφέρει ένα φιλικό και classy περιβάλλον, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του και φέτος κορυφαίες καλλιτεχνικές επιλογές.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 14
Σπόρτιγκ Digital Cinema

Πλήρως ανακαινισμένος υποδέχεται τη νέα σεζόν ο κινηματογράφος Σπόρτιγκ Digital Cinema, που διαθέτει πλέον ψηφιακή μηχανή προβολή τελευταίας τεχνολογίας και ένα ανανεωμένο κυλικείο με πολλές επιλογές σε αγαπημένα σνακς.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 15
Cinerama Digital Cinema

To Cinerama Digital Cinema, που λειτουργεί στο Παλαιό Φάληρο από το 1960, πέρασε και αυτό με τη σειρά του στη νέα ψηφιακή κινηματογραφική εποχή. Έχοντας σταθερά παιδικές ταινίες στο πρόγραμμά του, αλλά και παιδικές παραστάσεις, καραγκιόζη και κουκλοθέατρο, το σινεμά των νοτίων προαστίων ενδείκνυται για οικογενειακές εξόδους. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις χειροποίητες σφολιάτες που υπάρχουν στη βιτρίνα του κυλικείου...

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 16
Ατλαντίς Classic Cinemas

Οι δύο αίθουσες του Ατλαντίς Classic Cinemas αποτελούν εδώ και δεκαετίες μια κινηματογραφική όαση στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, προσφέροντας μια αξιόπιστη πρόταση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής – και όχι μόνο.

Στην Αργυρούπολη λειτουργεί από το 1967 ο κινηματογράφος Σοφία, μια παραδοσιακή, ανακαινισμένη στα 00s αίθουσα, που με το πλουραλιστικό πρόγραμμά της δεν θα αφήσει κανέναν σινεφίλ παραπονεμένο.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 17
Αθήναιον Cinepolis

Οι τέσσερις αίθουσες του Αθήναιον Cinepolis λειτουργούν στην οδό Ζησιμοπούλου, στο κέντρο της Γλυφάδας, από το 1997. Ο κινηματογράφος, όπως και ο συνονόματος του κέντρου, έχει υψηλά στάνταρ ποιότητας σε εικόνα και ήχο, διαθέτοντας ψηφιακά συστήματα προβολής Barco DLP και Dolby 3D και μια ευρεία γκάμα κινηματογραφικού ρεπερτορίου για όλα τα γούστα.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 18
Φοίβος Digital Cinema

Από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά
Στο κέντρο του Χαϊδαρίου λειτουργεί από το 1967 η Άνοιξη Digital Cinema 2+1. Το 2007, όμως, ο κινηματογράφος των δυτικών προαστίων ανακαινίστηκε ριζικά, αποκτώντας δύο μοντέρνες αισθητικά αίθουσες με ψηφιακούς προβολείς και ένα ευρύχωρο φουαγιέ, όπου μπορείς να απολαύσεις από βουτηγμένα στο τσένταρ νάτσος μέχρι το ποτό σου.

Στην κεντρική πλατεία Περιστερίου και σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό, βρίσκεται ο Φοίβος Digital Cinema. Πλήρως εξοπλισμένη για να υποδεχτεί τη νέα ψηφιακή εποχή και περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά της τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της σεζόν, η ιστορική αίθουσα των δυτικών προαστίων είναι μια ελκυστική κινηματογραφική πρόταση.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 19
Μαρία-Έλενα Όναρ New Star

Το Μαρία-Έλενα Όναρ New Star λειτουργεί από το 1962 στην Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων. Η δημιουργία του θερινού στην ταράτσα του κτιρίου σήμανε μια νέα εποχή και για το χειμερινό κινηματογράφο, που παρουσιάζει τις καλύτερες καλλιτεχνικές και mainstream ταινίες της σεζόν.

Με το αθηνόραμα Club πας σινεμά! - εικόνα 20
Σινέ Παράδεισος

Από το 1989, ο Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση. Με προσεγμένες επιλογές στο πρόγραμμά του, μια ανακαινισμένη χειμερινή αίθουσα, παιδικά θεάματα και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, το σινεμά των περιχώρων του Πειραιά είναι one of a kind...

Ιδιαίτερη περίπτωση, όμως, είναι και το Όνειρο Ρέντη. Το 1998, το διατηρητέο βυρσοδεψείο του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε κινηματογράφο, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα από τα πιο καλαίσθητα σινεφίλ στέκια της Αθήνας. Το Όνειρο, μάλιστα, έχοντας προβολές παιδικών ταινιών κάθε σαββατοκύριακο, καθώς και άλλες θεατρικές-εικαστικές εκδηλώσεις για τους μικρούς του φίλους, αποτελεί ιδανική πρόταση για οικογενειακές εξόδους.

Στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ο ιστορικός Δημοτικός Κινηματογράφος Σινεάκ συνεχίζει να προσφέρει δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις. Με καλλιτεχνικές και ποιοτικές εμπορικές προτάσεις, αλλά και σταθερό παιδικό πρόγραμμα, το συγκεκριμένο σινεμά παραμένει το παραδοσιακό στέκι των Πειραιωτών σινεφίλ.

Επίσης, στο αναγεννημένο πολιτιστικά λιμάνι έχουμε φέτος ένα δυνατό κινηματογραφικό comeback. Η Ζέα, ένα σινεμά που έχει μεγαλώσει γενιές Πειραιωτών, επαναλειτουργεί μετά αρκετά χρόνια. Ανακαινισμένος και με πρόγραμμα αιχμής, ο κινηματογράφος του πειραϊκού κέντρου είναι έτοιμος για τη νέα εποχή ακμής του.

Όλες οι πληροφορίες για τις αίθουσες και τις ταινίες που μπορείτε να δείτε με την κάρτα αθηνόραμα club εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.