5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015

Το «Μια Νύχτα Στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ» κυκλοφορεί την τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του 2014 στις αθηναϊκές αίθουσες. Με αφορμή τις καινούργιες μουσειακές περιπέτειες του Μπεν Στίλερ, επιλέγουμε το κωμικό top-five της επόμενης χρονιάς.

5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015

Το «Μια Νύχτα Στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ» κυκλοφορεί την τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του 2014 στις αθηναϊκές αίθουσες. Με αφορμή τις καινούργιες μουσειακές περιπέτειες του Μπεν Στίλερ, επιλέγουμε το κωμικό top-five της επόμενης χρονιάς.

Η Συνέντευξη

5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015 - εικόνα 1

Σκηνοθεσία: Ίβαν Γκόλντμπεργκ, Σεθ Ρόγκεν. Με τους Σεθ Ρόγκεν, Τζέιμς Φράνκο, Ράνταλ Παρκ
Τελικά έγινε... της Κορέας με τα κωμικά κατορθώματα της δημιουργικής τριάδας, που αποτελείται από το ντουέτο Τζέιμς­ Φράνκο - Σεθ Ρόγκεν και τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο Ίβαν Γκόλντμπεργκ. Η νέα τους καυστική σάτιρα αφηγείται την ιστορία δύο Αμερικανών τηλεπαρουσιαστών που κλείνουν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ισχυρό άντρα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με τη CIA να τους πείθει να τον δολοφονήσουν για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ (που δεν διακρίνεται για το χιούμορ του) είχε δείξει με κάθε τρόπο ότι αντιτίθεται στην κυκλοφορία της ταινίας, τραβώντας από ότι φαίνεται τα πράγματα στα άκρα. Από ότι φαίνεται η Βόρειος Κορέα είναι αυτή που κρύβεται πίσω από το καλοκουρδισμένο θρίλερ της ψηφιακής υποκλοπής των αρχείων της Sony Pictures, γνωστότερο ως Sony leaks. Οι απειλές των χάκερς ότι θα συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τα επτασφράγιστα μυστικά της πολυεθνικής έχουν μέχρι στιγμής ακυρώσει την έξοδο της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες. Η τύχη της κωμωδίας παραμένει, λοιπόν, άγνωστη … Στο άμεσο μέλλον θα μάθουμε αν τελικά θα δούμε στους κινηματογράφους την κωμωδία που μετατράπηκε τελικά σε διεθνή ψηφιακή σύρραξη.

FOCUS

5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015 - εικόνα 2

Σκηνοθεσία: Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα. Με τους Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ροντρίγκο ­Σαντόρο Για να δούμε τι σκάρωσε αυτήν τη φορά το συγγραφικό δαιμόνιο του κορυφαίου αμερικανικού ντουέτου, που εδώ και μία πενταετία ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Οι Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα («Ο Άγιος­ Βασίλης­ Είναι Σκέτη... Λέρα», «I Love You Phillip Morris») παρουσιάζουν μια ρομαντική κομεντί με έντονο άρωμα περιπέτειας. Ο Νίκι Σπάρτζιον είναι ένας έμπειρος απατεώνας που πέφτει θύμα της γοητείας της πανέμορφης Τζες, η οποία προσπαθεί να διδαχτεί την τέχνη της… εξαπάτησης. Όταν νιώσει όμως το λουρί της δέσμευσης να σφίγγει, θα την παρατήσει. Έπειτα από τρία χρόνια η κατάλληλα εκπαιδευμένη πλέον Τζες θα προσπαθήσει να του φάει μια έτοιμη δουλειά στο Μπουένος Άιρες. Ένας ρόλος-πρόκληση για τον Γουίλ Σμιθ.

Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο Το Καλοκαίρι

5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015 - εικόνα 3

Σκηνοθεσία: Πιφ. Με τους Πιερφρανσέσκο­ Ντιλιμπέρτο, Κριστιάνα Καποτόντι, Άλεξ ­Μπισκόντι, Τζινέβρα Αντόνα
Ο Σικελός σταρ της ιταλικής τηλεόρασης Πιερφρανσέσκο Ντιλιμπέρτο υπογράφει ως Πιφ την παρθενική σεναριακή και σκηνοθετική δουλειά του, μια ανορθόδοξη κωμωδία με φόντο τη μαφιόζικη δραστηριότητα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Αφηγημένη κυρίως σε φλας μπακ, η ταινία παρακολουθεί την ιστορία του Αρτούρο από τη γέννησή του (ημέρα εκλογής του διεφθαρμένου δημάρχου Βίτο Τσιαντσιμίνο κι ενός θρυλικού αιματοκυλίσματος οργανωμένου από τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα Σαλβατόρε Ριίνα), το παιδικό του φλερτ με τη συμμαθήτριά του Φλόρα και την εμμονή του με τον τότε πρωθυπουργό Τζούλιο Αντρεότι μέχρι τη συγκινητική ενηλικίωσή του. Ιστορία, πολιτική και μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα συνθέτουν μια αλά «Φόρεστ Γκαμπ» βιογραφία/ρομαντική φάρσα με κοινωνικό μήνυμα, η οποία θίγει επίκαιρα, καυτά προβλήματα με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο. Μεγάλη εμπορική επιτυχία του ιταλικού box office και 8 υποψηφιότητες για Ντονατέλο, με τον Ντιλιμπέρτο να κερδίζει αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Untitled Cameron Crowe Project

5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015 - εικόνα 4

Σκηνοθεσία: Κάμερον Κρόου. Με τους Μπράντλεϊ ­Κούπερ, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ
Η καινούργια ρομαντική κομεντί του Κάμερον Κρόου («Τζέρι Μαγκουάιρ», «Σχεδόν Διάσημοι»), ένα ταξίδι αυτο­γνωσίας στο νησιωτικό παράδεισο της Χαβάης, παραμένει­ άτιτλη, αλλά σίγουρα υπερφιλόδοξη. Διότι ο 57χρονος σκηνοθέτης, δημοσιογράφος, σεναριογράφος, παραγωγός και συγγραφέας έχει συγκεντρώσει ένα απίστευτο καστ, το οποίο σίγουρα ταιριάζει γάντι με το σινεμά χαρακτήρων που κάνει. Οι Κούπερ, Στόουν, ΜακΑνταμς, Μάρεϊ, Μπάλντουιν, Μπαρουσέλ συμμετέχουν σε αυτό το φιλμ με το περίεργο στόρι... Πρωταγωνιστής είναι ο Μπράιαν Γκίλκρεστ, ένας στρυφνός 37χρονος σύμβουλος όπλων του αμερικανικού στρατού, που έχει ως μοναδικό φίλο έναν εξελιγμένο υπολογιστή. Στη Χαβάη, όπου μετατίθεται για να επιβλέψει την εκτόξευση ενός κατασκοπευτικού δορυφόρου, θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την αυστηρή ταγματάρχη Ng. Όταν όμως στο δρόμο του βρεθεί και πάλι η Τρέισι, ο μεγάλος του έρωτας, ο Μπράιν θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του.

ANNIE

5 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2015 - εικόνα 5

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ. Με τους Κουβενζανέ ­Γουάλις, Τζέιμι Φοξ, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντίαζ
Μετά την αποτυχημένη σινε-μεταφορά του Τζον Χιούστον το 1982, το βραβευμένο με Τόνι μιούζικαλ «Annie» ξαναδοκιμάζει την τύχη του στην οθόνη, με την τσαχπίνα Κουβενζανέ Γουάλις («Τα Μυθικά Πλασμάτα του Νότου») στο ρόλο της μικρής ορφανής την οποία προσπαθεί να υιοθετήσει ένας στρυφνός και άκαρδος εκατομμυριούχος. Το φιλό­δοξο σχέδιο, με σκηνοθέτη τον Γουίλ Γκλουκ («Easy A», «Όχι Μόνο Φίλοι») και συν-σεναριογράφο την Αλάιν Μπρος Μακένα («Ο Διάβολος Φοράει Prada»), προοριζόταν αρχικά για λανσάρισμα καριέρας της κόρης του Γουίλ Σμιθ Γουίλοου, ενώ ο ρόλος της κακιάς θετής μητριάς μις Χάνι­γκαν πέρασε από τη Σάντρα Μπούλοκ προτού καταλήξει στην Κάμερον Ντίαζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.