Θέμης Πάνου: από τη Μόστρα στο Θέατρο Τέχνης

Πέρυσι, στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο –άγνωστος στο ευρύ κοινό- ηθοποιός Θέμης Πάνου έλαβε το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας. Φέτος πρωταγωνιστεί σε μια από τις πολλά υποσχόμενες πειραματικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, το «Θηρίο στη ζούγκλα».

Θέμης Πάνου: από τη Μόστρα στο Θέατρο Τέχνης

«Το Θηρίο στη ζούγκλα» (1903) μπορεί να μην είναι η γνωστότερη νουβέλα του Χένρυ Τζέιμς –τα πρωτεία κρατάει, βέβαια, το περίφημο «Στρίψιμο της βίδας»-, σίγουρα όμως είναι μια από τις πιο αξιομνημόνευτες του αμερικανού συγγραφέα. Με αφορμή ένα ατυχές ερωτικό ειδύλλιο, ο Τζέιμς παρατηρεί πώς οι ζωές του Μάρτσερ και της Μαίη ορίζονται από τη …θηριώδη αναβλητικότητα τους να ευτυχήσουν. Η Μαρία Μαγκανάρη διασκευάζει και σκηνοθετεί τη νουβέλα του Τζέιμς κι εμείς θα δούμε στο ρόλο του Μάρτσερ τον Θέμη Πάνου, τον Έλληνα ηθοποιό που απέσπασε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις: το Βραβείο Volpi 2013 στη Μόστρα της Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence». Η Σύρμω Κεκέ ερμηνεύει την Μαίη και η Ανθή Ευστρατιάδου το …θηρίο, δηλαδή όλα όσα χάνονται κατά τη διάρκεια της πολυετούς αναμονής των δύο εν δυνάμει εραστών.

Περισσότερες πληροφορίες

Το θηρίο στη ζούγκλα

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 80 '

Ο μετρ του ψυχολογικού δράματος παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού και το φόβο του απέναντι στη ζωή, στην εμπειρία, στα πάθη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.