Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται

1,5

Περισσότερο υπερβολική και λιγότερο αστεία οικογενειακή κωμωδία συγκαταβατικά απλοϊκών μηνυμάτων.

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται

Την παραμονή των δωδεκάτων γενεθλίων του, ο Αλεξάντερ περνάει τη χειρότερη ημέρα της ζωής του, καθώς από το πρωί η μία συμφορά διαδέχεται την άλλη. Η οικογένειά του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη μέρα και οι γονείς με τα αδέλφια του ζουν με τη σειρά τους ένα φοβερό, απαίσιο, καθόλου καλό, για την ακρίβεια φρικτό 24ωρο. Περισσότερο υπερβολική και λιγότερο αστεία οικογενειακή κωμωδία συγκαταβατικά απλοϊκών μηνυμάτων.

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται - εικόνα 1

Αφού έγινε τηλεοπτική σειρά αλλά και θεατρική παράσταση, το παιδικό μπεστ σέλερ της Τζούντιθ Βίορστ που εκδόθηκε το 1972 δοκιμάζει τώρα και την κινηματογραφική του τύχη στα χέρια του άχρωμου («Νιάτα σε Έξαψη») και κυρίως τηλεοπτικού Μιγκέλ Αρτέτα. Χτισμένο πάνω στο θεμέλιο λίθο της αγίας αμερικανικής οικογένειας, το στόρι του έχει να κάνει με την παραμονή των δωδέκατων γενεθλίων του Αλεξάντερ, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις πιο γκαντέμικες ημέρες του.
Η οικογένειά του δεν δείχνει να συμπαραστέκεται στο δράμα του, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη ημέρα και οι γονείς με τα αδέρφια του ζουν με τη σειρά τους ένα ατελείωτα εφιαλτικό 24ωρο. Χωρίς να χάνει το τέμπο της, η ταινία συσσωρεύει συμπτώσεις και παρεξηγήσεις – κάποιες αστείες, αλλά ως επί το πλείστον απλώς χλιαρές. Η ιδέα τού όλα πάνε εντελώς στραβά μέχρι να στραβώσουν ακόμη περισσότερο τεντώνεται τόσο που ξεχειλώνει οριστικά, η αντίστροφη διαδρομή είναι στρωμένη με βολικές αφέλειες και ο φιλότιμος Στιβ Καρέλ επιμένει μόνος εναντίον όλων. Αλλά δεν θα καθίσει να σκάσει κιόλας…

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται

Alexander and the Terrible, Horrible,no Good, Very Bad Day
1,5
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 81 '
  • Μιγκέλ Αρτέτα

Την παραμονή των δωδέκατων γενεθλίων του, ο Αλεξάντερ περνάει τη χειρότερη ημέρα της ζωής του, καθώς από το πρωί η μία συμφορά διαδέχεται την άλλη. Η οικογένειά του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη ημέρα και οι γονείς με τα αδέλφια του ζουν με τη σειρά τους ένα φοβερό, απαίσιο, καθόλου καλό, για την ακρίβεια φρικτό 24ωρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.