Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε από σήμερα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους

Καυτή, διασκεδαστική και περιπετειώδης η επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα, καθώς ο Γούντι Άλεν ταξιδεύει με ρομαντικές διαθέσεις ως τη νότιο Γαλλία, η Σκάρλετ Γιόχανσον, προικισμένη με υπερφυσικές δυνάμεις, κάνει άνω – κάτω το Παρίσι, ενώ ο Ντάστι, το ιπτάμενο αγωνιστικό, γίνεται… πυροσβέστης.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε από σήμερα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους

Καυτή, διασκεδαστική και περιπετειώδης η επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα, καθώς ο Γούντι Άλεν ταξιδεύει με ρομαντικές διαθέσεις ως τη νότιο Γαλλία, η Σκάρλετ Γιόχανσον, προικισμένη με υπερφυσικές δυνάμεις, κάνει άνω – κάτω το Παρίσι, ενώ ο Ντάστι, το ιπτάμενο αγωνιστικό, γίνεται… πυροσβέστης.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε από σήμερα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους - εικόνα 1
Μαγεία στο Σεληνόφως

Μαγεία στο Σεληνόφως
Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ο Γούντι Άλεν επιστρέφει για να μας ταξιδεύσει αυτή τη φορά στη Γαλλική Ριβιέρα της δεκαετίας του '20 και σε μια ρομαντική κομεντί απόλυτα καλοκαιρινής διάθεσης. Αφηγηματικός οδηγός του, ανάμεσα στις αριστοκρατικές επαύλεις, τα τζαζ μπαρ και τις ξανθιές αμμουδιές της Κυανής Ακτής, ένας Εγγλέζος (Κόλιν Φερθ) ο οποίος καταφθάνει στη νότιο Γαλλία με μια περίεργη αποστολή: να αποκαλύψει την απάτη που έχει στήσει μια γοητευτική νεαρή (Έμα Στόουν) σε μια πλούσια οικογένεια Αμερικανών βιομηχάνων, πείθοντάς την ότι είναι ένα χαρισματικό μέντιουμ.



Lucy
Πως σας φαίνεται η Σκάρλετ Γιόχανσον ως εκδικητής χωρίς οίκτο που τα βάζει όχι μόνο με την κινέζικη μαφία, αλλά και με σύσσωμη την παρισινή αστυνομία; Τα 110 εκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού box office λένε πως μοιάζει αρκετά πειστική, σε μια (αλά «Nikita Reloaded») περιπέτεια φαντασίας του Λικ Μπεσόν («Λεόν», «Το Πέμπτο Στοιχείο») στην οποία μια συνηθισμένη κοπέλα μπλέκει άθελά της σε μια υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών και γίνεται ακούσιο πειραματόζωο, αποκτώντας υπερφυσικές δυνάμεις και φονικές διαθέσεις.



Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες
Αντιμέτωπος με ένα δίλημμα ζωής και καριέρας, ο εναέριος πρωταθλητής Ντάστι αναγκάζεται να αποσυρθεί από τους αγώνες και να «καταλήξει» πυροσβεστικό αεροπλάνο. Παλεύοντας, όμως, ενάντια στις γιγαντιαίες, καταστροφικές πυρκαγιές θα καταλάβει πως αυτή είναι η ευκαιρία του για να μετατραπεί από εφήμερος πρωταθλητής σε πραγματικός ήρωας, στο θεαματικό, τρισδιάστατο και συγκινητικό σίκουελ των περσινών «Αεροπλάνων».


Περισσότερες πληροφορίες

Lucy

1
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 89 '
  • Λικ Μπεσόν

Η Λούσι είναι μια απλή κοπέλα που βρίσκεται άθελά της μπλεγμένη με την κινέζικη μαφία. Αρχικά ανήμπορη να αντιδράσει, μεταμορφώνεται χάρη σε ένα καινούργιο και πανίσχυρο ναρκωτικό σε φονική μηχανή με υπεράνθρωπες δυνατότητες.

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

Planes: Fire & Rescue
2,5
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 83 '
  • Ρόμπερτς Γκάναγουεϊ

Ο Ντάστι, το ψεκαστικό αεροπλάνο που μεταμορφώθηκε σε εναέριο πρωταθλητή, αποσύρεται από τους αγώνες λόγω μόνιμης μηχανικής βλάβης. Αναγκάζεται να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, ανακαλύπτοντας την αλτρουιστική και ηρωική πλευρά του.

Μαγεία στο Σεληνόφως

Magic in the Moonlight
3
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γούντι Άλεν

Ο σνομπ, κυνικός κι απαισιόδοξος Βρετανός Στάνλεϊ Κρόφορντ κάνει καριέρα ως Ασιάτης διάσημος ταχυδακτυλουργός Γουέιν Λινγκ Σου. Απεχθανόμενος τους απατεώνες πνευματιστές, αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει μια νεαρή Αμερικανίδα που έχει εντυπωσιάσει ως μέντιουμ την πλούσια οικογένεια των Κάτλιντζ στη Νότια Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.