Τα βραβεία του Λοκάρνο

Ένα βραβείο ερμηνείας για την Αριάν Λαμπέτ και εξαιρετικές κριτικές για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα επιφύλασσε μεταξύ άλλων το φετινό φεστιβάλ του Λοκάρνο

Τα βραβεία του Λοκάρνο

Ένα βραβείο ερμηνείας για την Αριάν Λαμπέτ και εξαιρετικές κριτικές για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα επιφύλασσε μεταξύ άλλων το φετινό φεστιβάλ του Λοκάρνο

Τα βραβεία του Λοκάρνο - εικόνα 1

Η διπλή ελληνική παρουσία στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο επιβραβεύτηκε τελικά όχι μόνο με εξαιρετικές κριτικές για την ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα «A Blast», αλλά και με το βραβείο ερμηνείας στην Αριάν Λαμπέντ (φωτό) για το «Fidelio (L’Odyssée d’Alice)». Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Λουσί Μπορλετό η πρωταγωνίστρια των «Άλπεων» και «Attenberg» (για το οποίο είχε βραβευτεί στη Βενετία) υποδύεται τη μηχανικό ενός φορτηγού πλοίου η οποία αναθεωρεί τη ζωή της μέσω του ημερολογίου μιας νεκρής, ρόλος που συνοδεύτηκε και από την εξίσου επιτυχημένη φεστιβαλική ερμηνεία της στο «Love Island» της Γιασμίλα Ζμπάνιτς. Αν και προκάλεσε αίσθηση σε κοινό και κριτικούς ως μια αιχμηρή ματιά στη σύγχρονη Ελλάδα της πολλαπλής κρίσης, το «A Blast» του Τζουμέρκα («Χώρα Προέλευσης») έμεινε έξω από τα βραβεία, στα οποία θριάμβευσε το φιλιππινέζικο δράμα διάρκειας πεντέμισι ωρών «From What Is Before» («Mula sa kung ano ang noon») του Λαβ Ντίαζ. Το Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο αμερικανικό «Listen up Philip» του Άλεξ Ρος Πέρι και αυτό της σκηνοθεσίας στον Πορτογάλο Πέδρο Κόστα για το «Cavalo Dinheiro».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτό είναι το πρώτο θερινό σινεμά που ανοίγει φέτος

Επίσημα έναρξη στην καλοκαιρινή σεζόν με έναν τυπικά πιστό στον εαυτό του υπαίθριο κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.