Kapo

3,5

Σκληρό και τολμηρό για την εποχή του δράμα πάνω στο Ολοκαύτωμα, από τον βιρτουόζο σκηνοθέτη της «Μάχης του Αλγερίου». Υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Kapo

Μια νεαρή Εβραιοπούλα συλλαμβάνεται από τους ναζί και αποστέλλεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο. Σκληρό και τολμηρό για την εποχή του δράμα πάνω στο Ολοκαύτωμα, από τον βιρτουόζο σκηνοθέτη της «Μάχης του Αλγερίου». Υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Kapo - εικόνα 1

Με μόλις πέντε ταινίες μυθοπλασίας, αλλά πολύ περισσότερα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του, ο Τζίλο Ποντεκόρβο πέρασε στην κινηματογραφική ιστορία χάρη στη «Μάχη του Αλγερίου» (1966), υπόδειγμα δυναμικού πολιτικού σινεμά και απαράμιλλης σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ. Η διεθνής αναγνώρισή του είχε έρθει με το γυρισμένο έξι χρόνια νωρίτερα «Kapò», το οποίο ακόμη και σήμερα αποδεικνύει πως ο Ιταλός δημιουργός δεν ήταν απλώς ο σκηνοθέτης της μιας σπουδαίας ταινίας και μόνο. Σε σενάριο του ίδιου του Ποντεκόρβο και του Φράνκο Σολίνας («Η Μάχη του Αλγερίου», «Κατάσταση Πολιορκίας», «Ο Κύριος Κλάιν­»), το «Kapò» αφηγείται την ιστορία της Εντίτ, μιας νεαρής εβραιοπούλας που συλλαμβάνεται από τους ναζί και αποστέλλεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο αγώνας της να επιβιώσει με κάθε τρόπο αποκαλύπτει ένα σπρωγμένο στα όριά του κόσμο, ο οποίος χάνει και ξαναβρίσκει την ανθρωπιά του, προδίδει και προδίδεται, βασανίζει, σκοτώνει και θυσιά­ζεται. Πρόκειται για ένα ελάχιστα μελοδραματικό, σκληρό και τολμηρό για την εποχή του δράμα πάνω στο Ολοκαύτωμα, με μερικές συγκινητικές όσο και ντοκιμαντερίστικα ειλικρινείς σκηνές. Υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ. Α/Μ. 1960. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Kapo

3,5
  • Δραματική
  • 1960
  • Διάρκεια: 118 '
  • Τζίλο Ποντεκόρβο

Μια νεαρή Εβραιοπούλα συλλαμβάνεται από τους ναζί και αποστέλλεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".