Ελάτε Να Πάρετε Τον Καφέ Σ' Εμάς

2,5

Μια μαύρη κωμωδία που ξεχωρίζει για την ερμηνεία του Ούγκο Τονιάτσι, αλλά μοιάζει πλέον εντελώς ξεπερασμένη εξαιτίας της σεξο-φαρσικής φόρμας της.

Ελάτε Να Πάρετε Τον Καφέ Σ' Εμάς

Ο καλοδιατηρημένος μεσήλικας εφοριακός Εμερεζιάνο προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία τριών πλούσιων αδελφών-ζωντοχήρων μετά το θάνατο του αυστηρού πατέρα τους, για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Αθεράπευτα ερωτιάρης, ο τραυματίας στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο δημόσιος υπάλληλος παντρεύεται τη μεγάλη αδελφή και τυλίγει στην αγκαλιά του τις άλλες δύο, σε μια μαύρη κωμωδία που ξεχωρίζει για την ερμηνεία του Ούγκο Τονιάτσι, αλλά μοιάζει πλέον εντελώς ξεπερασμένη εξαιτίας της σεξο-φαρσικής φόρμας της.

Ελάτε Να Πάρετε Τον Καφέ Σ' Εμάς - εικόνα 1

Σατιρίζοντας με μια διαφορετική μεσήλικη οπτική την αυστηρή καθολική παράδοση και τη σεξουαλική καταπίεση, η μαύρη κωμωδία του Λατουάντα ουσιαστικά αποτελεί ένα μοναδικό ερμηνευτικό σόου του Ούγκο Τονιάτσι. Ο αξεπέραστος Ιταλός ηθοποιός ερμηνεύει τον Εμερεζιάνο, έναν καλοδιατηρημένο εφοριακό που προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία τριών ανύπαντρων πλούσιων αδερφών μετά το θάνατο του αυστηρού πατέρα τους, για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Αθεράπευτα ερωτιά­ρης, ο δημόσιος υπάλληλος παντρεύεται τη μεγάλη αδερφή και τυλίγει στην αγκαλιά του τις άλλες δύο. Ο Τονιάτσι ενσαρκώνει δεξιοτεχνικά τον άνθρωπο που ξεκλειδώνει απαραβίαστες θύρες θηλυκού ερωτισμού μέσα από ξεκαρδιστικά τρικ μέχρι απολαυστικές δηλώσεις απόλυτου κυνισμού. Η σπιρτόζικη ιταλική κωμωδία όμως επιχειρεί να καυτηριάσει τα κοινωνικά ταμπού­, την υποκρισία της καθολικής εκκλησίας και τα κοντά ποδάρια του ευδαιμονισμού με τη χρήση της αισθητικά εντελώς ξεπερασμένης φόρμας της σεξουαλικής φάρσας, μοιάζοντας τελικά πολύ παλιότερη από την πραγματική της ηλικία.

Ιταλία. 1970. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελάτε Να Πάρετε Τον Καφέ Σ' Εμάς

Venga A Prendere Il Caffe Da Noi
2,5
  • Κωμωδία
  • 1970
  • Διάρκεια: 98 '
  • Αλμπέρτο Λατουάντα

Ο καλοδιατηρημένος μεσήλικας εφοριακός Εμερεζιάνο προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία τριών πλούσιων ανύπαντρων αδελφών μετά το θάνατο του αυστηρού πατέρα τους, για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Αθεράπευτα ερωτιάρης, ο τραυματίας στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο δημόσιος υπάλληλος παντρεύεται τη μεγάλη αδελφή και τυλίγει τις άλλες δύο στην αγκαλιά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.