Το Κόλπο της Ζωής μας

1,5

Μια ώριμη κομεντί που θέλει να μετατραπεί σε νέας κοπής «Ροζ Πάνθηρα», αλλά δεν τα καταφέρνει.

Το Κόλπο της Ζωής μας

Ο Ρίτσαρντ μαζί με την πρώην σύζυγό του Κέιτ αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όταν μαθαίνουν ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής εξανεμίστηκαν εξαιτίας ενός κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού παιχνιδιού. Θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω με κάθε τρόπο σε μια ώριμη κομεντί που θέλει να μετατραπεί σε νέας κοπής «Ροζ Πάνθηρα», αλλά δεν τα καταφέρνει.

Το Κόλπο της Ζωής μας - εικόνα 1

Π έντε χρόνια μετά τη συμπαθητική «Τελευταία Ευκαιρία» ο Λονδρέζος σκηνοθέτης Τζόελ Χόπκινς επιστρέφει με μια ακόμη κομεντί, που έχει για πρωταγωνίστριά της τη δις οσκαρική Έμα Τομσον. Μάλιστα, το στόρι της ταινίας είναι άμεσα επηρεασμένο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την απληστία των ακριβοπληρωμένων golden boys. Ένα πρωινό ο Ρίτσαρντ βρίσκει το πολυτελές κτίριο της δουλειάς του σφραγισμένο και μαθαίνει ότι εξαιτίας ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού οι οικογενειακές αποταμιεύσεις και η σύνταξή του έχουν κάνει φτερά. Μαζί με την πρώην σύζυγό του Κέιτ αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ταξιδεύοντας στο Παρίσι για να μιλήσουν στον άνθρωπο που τους έχει φέρει στο χείλος της χρεοκοπίας. Όταν αυτός τους πετάει με τις κλωτσιές έξω από το γραφείο του, το χωρισμένο ζευγάρι θα ξαναενώσει τις δυνάμεις του για να κλέψει ένα κόσμημα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από τη μέλλουσα σύζυγο του Γάλλου μεγιστάνα. Πότε ψυχραμένο, πότε αγαπημένο και πότε ιδρωμένο από την υπερπροσπάθεια, το πολύπειρο ντουέτο Πιρς Μπρόσναν και Έμα Τόμσον είναι ό,τι πιο λαμπερό έχει να επιδείξει αυτή η δημιουργικά θαμπή κομεντί.
Γιατί ο Τζόελ Χόπκινς μπορεί να θέλει να συνδυάσει το ώριμο λαβ στόρι με στοιχεία κωμωδίας και heist movie, επιθυμώντας μια φρέσκια, ανάλαφρη εκδοχή του «Ροζ Πάνθηρα», αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι αγαθές κινηματογραφικές φιλοδοξίες έχουν αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι κραυγαλέες σεναριακές ευκολίες (οι σεκάνς στην έπαυλη του μεγιστάνα είναι γεμάτες από αυτές), οι αδύναμες σκηνές δράσης (η καταδίωξη στο Παρίσι και η ληστεία των Τεξανών), οι χτυπητές αφέλειες της ιστορίας (κάθε λέξη που ξεστομίζει η κλαίουσα νύφη), η απουσία ρυθμού και το αναμενόμενο φινάλε δεν αφήνουν περιθώρια για θαύματα στο δίδυμο Μπρόσναν-Τόμσον. Δυστυχώς, τα ουρανοκατέβατα χάπι-εντ συμβαίνουν μόνο επί της οθόνης…

Μ. Βρετανία. 2013. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: VILLAGE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κόλπο Της Ζωής Μας

Love Punch
1,5
  • Κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 94 '
  • Τζόελ Χόπκινς

Ο Ρίτσαρντ μαζί με την πρώην σύζυγό του Κέιτ θα αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όταν μαθαίνουν ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής εξανεμίστηκαν μετά από ένα κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό παιχνίδι. Θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω με κάθε τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.