Το πλήρες πρόγραμμα και τα SOS του 4th Athens Open Air Film Festival

Με τόσες προβολές σε κάθε γωνιά της πόλης είναι σίγουρο ότι κάπου θα το συναντήσετε το πιο αεικίνητο και κεφάτο κινηματογραφικό event της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα must του φετινού προγράμματος.

Το πλήρες πρόγραμμα και τα SOS του 4th Athens Open Air Film Festival

Με τόσες προβολές σε κάθε γωνιά της πόλης είναι σίγουρο ότι κάπου θα το συναντήσετε το πιο αεικίνητο και κεφάτο κινηματογραφικό event της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα SOS του φετινού προγράμματος.

Το πλήρες πρόγραμμα και τα SOS του 4th Athens Open Air Film Festival - εικόνα 1

Eχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από την πρώτη φορά που το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου μπήκε στο προφίλ της πόλης. Είναι όμως τόσες πολλές και ζωηρές οι στιγμές που έχει χαρίσει στους σινεφίλ, που δυσκολεύεσαι να θυμηθείς πώς ήταν η καλοκαιρινή Αθήνα χωρίς αυτό. Οι ασφυκτικά γεμάτες προβολές στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα cool βράδια στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, τα ανεβασμένα live soundtracks στην ταράτσα της Λαΐδας (φωτό). Το Open Air Film Festival έχει αναμφίβολα κατακτήσει τη δική του ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή πολιτιστική ταυτότητα. Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα του πιο δροσερού κινηματογραφικού event ταξιδεύει τις εικόνες του σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της.
Καυτός Ιούλης
Για τον καλό μήνα, το Athens Open Air Film Festival είναι έτοιμο να σερβίρει εκλεκτά σινεφίλ εδέσματα. Ξεκίνημα απόψε Πέμπ­τη 3/7 με το «Do The Right Thing» του Σπάικ Λι στην Πλατεία Αυδή, σε μια επετειακή προβολή που μας ξαναταξιδεύει στο Μπρούκλιν ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια. Η συνέχεια δίνεται αυτήν την Τετάρτη 9/7 στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου με το «Chinatown», το ανυπέρβλητο νουάρ του Ρομάν Πολάνσκι με πρωταγωνιστή τον Τζακ Νίκολσον. Την Πέμπτη 10/7 το φεστιβάλ υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια αδρεναλίνης στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου με το «Μεροκάματο του Φόβου» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ενώ τη Δευτέρα 14/7 βάζει το επίσημο «τρικολόρ» ένδυμά του για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης προβάλλοντας το «Η Ζωή Είναι ένα Τραγούδι» του Αλέν Ρενέ στη Δεξαμενή (η μοναδική προβολή που ξεκινά στις 22.30). Στη συνέχεια σειρά έχει το ελληνικό σινεμά, και πιο συγκεκριμένα το «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη την Τρίτη 15/7 στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και το cult διαμάντι «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη την Πέμπτη 17/7 στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Καλοκαιρινά highlights
Το να διαλέξεις προβολές από το ψαγμένο φετινό πρόγραμμα­ του Athens Open Air Film Festival είναι όντως δύσκολη­ υπόθεση. Σίγουρα αυτά που δεν πρέπει να χάσετε είναι το «Warriors» του Γουόλτερ Χιλ (Άλσος Πετραλώνων στις 24/7), το «All That Jazz» του Μπομπ Φόσι (Σινέ Ελληνίς Cinemax στις 28/7) αλλά και το ξεκαρδιστικό «Απιστίες και Αμαρτίες» του Γούντι Άλεν (Σινέ Μπομπονιέρα στις 30/7). Στα must see του Αυγούστου ­περιλαμβάνονται η πρεμιέρα της γαστρονομικής κομεντί «Chef» (Village Park Ρέντη στις 19/8) και το «Να Είσαι Εκεί, Κύριε Τσανς» με τον Πίτερ Σέλερς (Άλσος Νέας Σμύρνης στις 28/8). Ξαποστάστε και πάρτε ­μιαν ανάσα, διότι το 4th Athens Open Air Film Festival βρίσκεται ακόμη στην αρχή...
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του 4ου Athens Open Air Film Festival, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής (πιθανότατα θα προστεθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον). Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21.00, εκτός από αυτήν της Δεξαμενής στις 14 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 22.30:
Πέμπτη 3 Ιουλίου
Do the Right Thing (Κάνε το σωστό) του Spike Lee (1989) Πλατεία Αυδή

Τετάρτη 9 Ιουλίου
Chinatown (Τσάιναταουν) του Roman Polanski (1974) Βυζαντινό Μουσείο

Πέμπτη 10 Ιουλίου
Sorcerer (Το μεροκάματο του φόβου) του William Friedkin (1977) Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

Δευτέρα 14 Ιουλίου
On Connait la chanson (Η ζωή είναι ένα τραγούδι) του Alain Resnais (1997) Δεξαμενή - Στο πλαίσιο της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας (Η προβολή ξεκινά στις 22.30)

Τρίτη 15 Ιουλίου
Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη (1995) Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Χαλάνδρι)

Πέμπτη 17 Ιουλίου
Ας Περιμένουν οι Γυναίκες του Σταύρου Τσιώλη (1994) Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Τρίτη 22 Ιουλίου
Suddenly Last Summer (Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι) του Joseph L. Mankiewicz (1959) - Αρχαιολογικό Μουσείο

Τετάρτη 23 Ιουλίου
Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000) Σινέ Παρί

Πέμπτη 24 Ιουλίου
The Warriors (Οι μαχητές) του Walter Hill (1977) Άλσος Πετραλώνων

Δευτέρα 28 Ιουλίου
All That Jazz (Η παράσταση αρχίζει) του Bob Fosse (1979) Σινέ Ελληνίς Cinemax

Τετάρτη 30 Ιουλίου
Crimes & Misdeameanors (Απιστίες και Αμαρτίες) του Woody Allen (1989) Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Τρίτη 19 Αυγούστου
Chef του Jon Favreau Village Θερινό, στο Village Park στο Ρέντη (πρεμιέρα)

Τρίτη 26 Αυγούστου
Μαγική Πόλις του Νίκου Κούνδουρου (1954) Περιοχή Δουργούτη (Νέος Κόσμος)

Πέμπτη 28 Αυγούστου
Being There (Να είσαι εκεί κύριε Τσανς) του Hal Ashby (1979) Άλσος Νέας Σμύρνης

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
Πίσω Πόρτα του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (1984) Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στοχεύει ξανά στα Όσκαρ με το "Jay Kelly"

Η δραμεντί του Νόα Μπάουμπακ έχει τα διαπιστευτήρια ώστε να μας απασχολήσει στην επόμενη απονομή της Ακαδημίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
09/05/2025

Γίνεται το video game "Elden Ring" ταινία από την A24;

Ακόμα μία φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά δημοφιλούς παιχνιδιού βρίσκεται, ενδεχομένως, στα σκαριά.

Ο Γκόλουμ επιστρέφει: Έχουμε ημερομηνία για τη νέα ταινία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Ο Άντι Σέρκις σκηνοθετεί και ενσαρκώνει ξανά το ρόλο που τον έκανε διάσημο για λογαριασμό της Warner Bros.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (8-14/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Το Σάββατο (10/5) πάμε σινεμά στην Ηλιούπολη

Ένα ντοκιμαντέρ για την ομαδικότητα, τη δύναμη και την έμπνευση.

1ο Πανόραμα Κυπριακών Ταινιών: Ο κυπριακός κινηματογράφος στο προσκήνιο της Αθήνας

Μια νέα κινηματογραφική διοργάνωση του Σπιτιού της Κύπρου, φέρνει στην πόλη επιλεγμένες κυπριακές παραγωγές, βραβευμένες ταινίες και συμπαραγωγές με την Ελλάδα, ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο χωρών.

Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ κυνηγά μια αίρεση στο "Honey Don't!"

Νέα συνεργασία για την ταλαντούχα ηθοποιό με τον Ίθαν Κοέν, σε μια μαύρη κωμωδία που δείχνει εντελώς "φευγάτη".