Η Τζέσικα Τσαστέιν μεταμορφώνεται σε Μέριλιν Μονρό

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η 37χρονη αμερικανίδα σταρ θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στη βιογραφία της Μέριλιν Μονρό «Blonde».

Η Τζέσικα Τσαστέιν μεταμορφώνεται σε Μέριλιν Μονρό

Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μπέικερ, αλλά κανείς δεν την ήξερε με αυτό. Η Μέριλιν Μονρό υπήρξε η απόλυτη σταρ που επαναπροσδιόρισε το σεξαπίλ στο γυναικείο φύλο την δεκαετία του ‘50. Η μεθυσμένη από την υλιστική ευδαιμονία μεταπολεμική Αμερική βρήκε στο πρόσωπό της το ιδανικό ερωτικό της είδωλο, μια ξανθιά που απέπνεε νάζι και απελευθερωμένη σεξουαλικότητα μαζί. Από το μυστηριώδη θάνατό της και μετά, η Μέριλιν μετατράπηκε σε ένα από τα παγκόσμια pop icons, με το πρόσωπο και το όνομά της να είναι πλέον γνωστά σε ανθρώπους δεν την έχουν δει ποτέ στην οθόνη… Ποια είναι, λοιπόν, αυτή που θα μπορούσε να ερμηνεύσει μια κινηματογραφική περσόνα τέτοιου μεγέθους στην οθόνη;

Σημερινά δημοσιεύματα των σάιτ που καλύπτουν το χολιγουντιανό ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι η Τζέσικα Τσαστέιν βρίσκεται πολύ κοντά στο να ενσαρκώσει την Μονρό, στη βιογραφική ταινία που ετοιμάζει ο Αυστραλός σκηνοθέτης Άντριου Ντόμινικ. Η ταινία θα βασίζεται στο best-seller «Η Ξανθιά» της Τζόυς Κάρολ Όουτς (εκδ. Καστανιώτης, σελ. 734), ένα μυθιστόρημα που προσπάθησε να προσεγγίσει με ευαισθησία το ψυχισμό της άσημης κοπέλας από το Λος Άντζελες που μετατράπηκε σε χρόνο-ρεκόρ σε μια από τις μεγαλύτερες σταρ που γνώρισε ποτέ το Χόλιγουντ. Ο σκηνοθέτης του φιλμ Άντριου Ντόμινικ, μίλησε για μια βιογραφία που θα έχει σκοτεινό κινηματογραφικό μοτίβο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «θα είναι ένα εφιαλτικού τύπου παραμύθι-ταινία, για ένα ορφανό που χάνεται στο δάσος»…

Αυτός που κρύβεται, όμως, πίσω από την παραγωγή της φιλόδοξης βιογραφίας της Μέριλιν Μονρό, δεν είναι άλλος από τον Μπραντ Πιτ. Η εταιρία του Plan B είναι αυτή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό την παραγωγή του πρότζεκτ. Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Μπραντ Πιτ έχει πρωταγωνιστήσει στις δυο τελευταίες ταινίες του σκηνοθέτη του «Blonde», Άντριου Ντόμινικ, δηλαδή τη «Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από Τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) και το «Σκότωσε τους Γλυκά» (2012). Προσθέστε, μάλιστα, σε αυτό ότι Πιτ και Τσαστέιν έχουν υπάρξει συμπρωταγωνιστές στο «Δέντρο της Ζωής» του Τέρενς Μάλικ το 2011, για να διαπιστώσετε ότι όποια πέτρα και αν σηκώσετε από το «Blonde» το όνομα «Μπραντ» θα γράφει από κάτω.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο το All-American Girl που ακούει στο όνομα Τζέσικα Τσαστέιν θα καταφέρει να μεταμορφωθεί στη λίμπιντο-βόμβα μεγατόνων Μέριλιν. Βέβαια, είναι γνωστό τοις πάσι ότι το Χόλιγουντ ειδικεύεται στα κινηματογραφικά θαύματα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.