Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

1,5

Μοντέρνα στο ύφος και τους χαρακτήρες, αλλά σεναριακά σχηματική και παλιομοδίτικά προβλέψιμη ρομαντική κομεντί.

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

Τρεις κολλητοί φίλοι που πλησιάζουν τα 30, ο ένας εκ των οποίων παντρεμένος εν διαστάσει, προσπαθούν να ρυθμίσουν την προσωπική τους ζωή αποφεύγοντας τις «επικίνδυνες» δεσμεύσεις. Μοντέρνα στο ύφος και τους χαρακτήρες, αλλά σεναριακά σχηματική και παλιομοδίτικά προβλέψιμη ρομαντική κομεντί.

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας - εικόνα 1

Είναι εδώ και περίπου δύο ­δεκαετίες που το αμερικανικό σινεμά άρχισε, στην αρχή δειλά δειλά, να «πειράζει» την κλασική, αφόρητα μονότονη συνταγή των ρομαντικών κομεντί με την casual χαλαρότητα των ανεξάρτητων νεανικών κωμωδιών. Πιο καθημερινοί χαρακτήρες, πιο μοντέρνες καταστάσεις και διλήμματα, πιο φυσικοί διάλογοι, πάντα όμως η ίδια βασική σεναριακή πλοκή: αγόρι συναντά κορίτσι, οι δυο τους ερωτεύονται σφόδρα, οι φίλοι, οι γονείς, η μοίρα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε προσπαθούν να τους χωρίσουν, αλλά στο τέλος love conquers all. Αγνό προϊόν αυτής της νέας εκδοχής, τα «Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» βάζουν στους τρεις κολλητούς­ (πριν από την ηλικία των 30) και πρωταγωνιστές το... πρωτότυπο ερώτημα της συναισθηματικής δέσμευσης, την οποία εκείνοι φοβούνται όπως ο ­διάβολος το λιβάνι, αλλά κατά βάθος ποθούν, καθότι στην πραγματικότητα δεν είναι παρά καλά, ρομαντικά και φοβισμένα παιδιά που αρνούνται να μεγαλώσουν.
Έτσι ανάμεσα σε αμέτρητα «what the fuck?», προχωρημένα σεξουαλικά αστεία, ετοιμόλογες ατάκες και τρυφερούς έρωτες ζωής που δυσκολεύονται να ολοκληρωθούν λόγω καθαρής σεναριακής αυθαιρεσίας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Τομ Γκόρμικαν προσπαθεί να ψυχογραφήσει τους σύγχρονους αρσενικούς 20something, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα με τις απωθημένες επιθυμίες και τις συναισθηματικές ανασφάλειές τους. Διαλέγει τον πιο μπανάλ κινηματογραφικό τρόπο, χαραμίζοντας έτσι ακόμη και το χαριτωμένο πρωταγωνιστικό του τρίο.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

That Awkward Moment
1,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 94 '
  • Τομ Γκόρμικαν

Τρεις κολλητοί φίλοι που πλησιάζουν τα 30, ο ένας εκ των οποίων εν διαστάσει παντρεμένος, προσπαθούν να ρυθμίσουν την προσωπική τους ζωή αποφεύγοντας τις «επικίνδυνες» δεσμεύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.