Πόσοι «Chef» χωράνε σε μια οθόνη;

Πολλοί. Ο ένας μάλιστα έχει μαζί του στην κουζίνα του τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Ντάστιν Χόφμαν: το «Chef» του Τζον Φαβρό θα σερβιριστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο Μάη.

Πόσοι «Chef» χωράνε σε μια οθόνη;

Πιασάρικο πράγμα τα μαγειρέματα. Στην παρούσα φάση μπορεί η μικρή οθόνη να πεινάει περισσότερο (από μαγειρικές εκπομπές άλλο τίποτα) σε σχέση με τη μεγάλη, και το σινεμά πάντως τρυπώνει ανά τακτά διαστήματα στις κουζίνες σερβίροντας, αναλόγως φιλμικής προσέγγισης, διάφορες συνταγές/οπτικές του φαγητού -ως φορέα πάθους, νοήματος-ιδεολογίας, γέλιου… Αν προτιμάτε την τελευταία περίπτωση, που εδώ που εδώ που τα λέμε, είναι και η πιο εύπεπτη, έχετε υπόψη ότι όπου να’ ναι, στο τραπέζι πέφτει μια καινούργια γευσι-κωμωδία, με τον δωρικό τίτλο «Chef», και τον Τζον Φαβρό σε ρόλο σεναριογράφου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή. Μια ταινία με ήρωα έναν μάγειρα που παραιτείται από το διακεκριμένο εστιατόριο όπου δουλεύει και αναζωπυρώνει το πάθος του για τη μαγειρική με όχημα με μια καντίνα για τάκος και μ’ ένα καστ που περιλαμβάνει τις «γλυκοφάγωτες» Σκάρλετ Γιόχανσον και Σοφία Βεργκέρα, τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και τον Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο εστιάτορα, στην ανοίγει την όρεξη (αν και οφείλω να σας πω ότι οι κριτικές όσων έχουν ήδη καταναλώσει την κινηματογραφική μερίδα τους δείχνουν μάλλον αμφίθυμες). Με το food porn X-rated μόνο αν κάνεις δίαιτα και το «Chef» να ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες το Μάη, περί ορέξεως…

Μέχρι τότε πάρτε ένα σνακ – σε μορφή τρέιλερ:


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.