Μια διημερίδα για την κινηματογραφική παιδεία με ελεύθερη είσοδο και live streaming

Το δραστήριο σε κινηματογραφικά θέματα 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 5 & Κυριακή 6/4, στο χώρο του σχολείου, μια άκρως ενδιαφέρουσα διημερίδα.

Μια διημερίδα για την κινηματογραφική παιδεία με ελεύθερη είσοδο και live streaming

Ένα άκρως ευαίσθητο θέμα θα προσεγγίσει η διημερίδα που διοργανώνει το δραστήριο σε κινηματογραφικά θέματα 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών το Σάββατο 5 & την Κυριακή 6/4 στο χώρο του σχολείου (Παναγή Κυριακού 12,Αμπελόκηποι). Δεκάδες εισηγητές, ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, διευθυντές κινηματογραφικών φεστιβάλ θα θίξουν το ζήτημα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η διημερίδα που έχει τίτλο «Δημόσια Εκπαίδευση και Κινηματογραφική Παιδεία Όμιλοι Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» θα εστιάσει κυρίως στην ανάγκη υποστήριξης της κινηματογραφικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση, στην ανάδειξη των θετικών σημείων στη λειτουργία των πρόσφατα θεσμοθετημένων Ομίλων Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία καθώς και στα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, το Σάββατο 5 & την Κυριακή 6/4 στις 13.00, θα προβληθούν ταινίες που σκηνοθέτησαν οι μαθητές που παρακολουθούν τους Ομίλους Κινηματογράφου των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας στο σάιτ του σχολείου.


Παρακολουθήστε τις εισηγήσεις (από τις 9.00 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι) σε live streaming στην παρακάτω διεύθυνση:
https://new.livestream.com/accounts/7746513/events/2881109

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.