Ακατάλληλο τρέιλερ «Sex Tape»: Μπορεί να σώσει η Κάμερον Ντίαζ την αμερικανική κωμωδία;

Οι πρώτες εικόνες από το ενήλικο «Sex Tape» ανεβάζουν γρήγορα τη διάθεση, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του κοινού για μια πολυπόθητη ανάσταση της αμερικανικής κωμωδίας στο άμεσο μέλλον.

Ακατάλληλο τρέιλερ «Sex Tape»: Μπορεί να σώσει η Κάμερον Ντίαζ την αμερικανική κωμωδία;

Ψάξτε καλά τις λίστες με τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες της προηγούμενης χρονιάς. Όσο και να σκαλίσετε τα top-10, ακόμη αυτά των εμπορικών και ανάλαφρων σάιτ, δύσκολα θα βρείτε έστω και μια κωμωδία μέσα σε αυτές. Το κινηματογραφικό είδος που άλλοτε έβγαζε ταινίες που προκαλούσαν γέλωτα και χαχανητά στις αίθουσες, περνάει σήμερα σοβαρή κρίση. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική κωμωδία δεν διαφέρουν και πάρα πολύ, από αυτά που ταλαιπωρούν συνολικά το Χόλιγουντ: δημιουργική ατολμία λόγω υψηλού κόστους παραγωγής, στόχευση στο εφηβικό κοινό (δηλαδή τους καλύτερους πελάτες των multiplex), χρησιμοποίηση «ευκολιών» και κλισέ για την απρόσκοπτη λειτουργία της βιομηχανίας και πάει λέγοντας. Η παροδική επιτυχία των ενήλικων κωμωδιών τύπου «Hangover» έδωσε μια μικρή ώθηση στο είδος, αλλά δυστυχώς ο εμπορικός και δημιουργικός κορεσμός ήρθε γρήγορα. Η απονομή του πρόσφατου Χρυσού Βατόμουρου Χειρότερης Ταινίας 2014 στο φρικαλέο «Movie 43» το αποδεικνύει περίτρανα. Την ίδια στιγμή, η ανθηρή αμερικανική τηλεόραση έχει την ακριβώς αντίθετη πορεία, με το εξωφρενικά αυτοσαρκαστικό «Parks & Recreation», το αντισυμβατικά κοριτσίστικο «New Girl» και την θριαμβευτική επιστροφή του «Arrested Development» να είναι μόνο μερικά από τα highlights της φετινής σεζόν.

Ακατάλληλο τρέιλερ «Sex Tape»: Μπορεί να σώσει η Κάμερον Ντίαζ την αμερικανική κωμωδία; - εικόνα 1

Επιστρέφοντας στο κινηματογραφικό τοπίο τώρα, η ταινία «Sex Tape» είναι αυτή που παίρνει τη σκυτάλη στη δραστήρια κατηγορία των R-Rated κωμωδιών. Σ’ αυτήν επιστρέφει το δημιουργικό επιτελείο της «Άτακτης Καθηγήτριας», της μέτριας κωμωδίας που έφτασε, όμως, τα 216 εκ. δολάρια εισπράξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη! Ο Τζέικ Κάσνταν ξανακάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα, ενώ η πάντοτε σέξι Κάμερον Ντίαζ εμφανίζεται και πάλι πλάι στο μετρ της κωμικής αχαροσύνης και αμηχανίας, Τζέισον Σίγκελ. Οι δυο τους υποδύονται ένα ζευγάρι που έχει χάσει την ερωτική (ή μάλλον σεξουαλική) σπιρτάδα του και προσπαθεί να βρει τρόπους για να ανανεώσει τη σχέση του. Ο Τζέι και η Άνι θα αποφασίσουν να γυρίσουν ένα ερασιτεχνικό πορνογραφικό βιντεάκι, το οποίο άθελά τους θα βρεθεί στο διόλου εχέμυθο «ψηφιακό σύννεφο» και από εκεί στις οθόνες δεκάδων συγγενών και φίλων. Το ζευγάρι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να «σβήσει» το βίντεο από παντού, αλλά, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, αυτά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στη σύγχρονη χαώδη ψηφιακή εποχή.

Για μια ακόμη φορά, η Κάμερον Ντίαζ επιλέγει να τσαλακώσει την εικόνα της, ερμηνεύοντας μια νοικοκυρά-μητέρα που μετατρέπεται σε τιμωρό της digital αδιακρισίας. Όπως όλα δείχνουν, το «Sex Tape» θα μετατραπεί σε one woman show, για την αμερικανίδα σταρ. Μήπως, όμως, το ακατάλληλο κωμικό χαρτί έχει ήδη καεί από την εποχή της «Άτακτη Καθηγήτρια» για την Ντίαζ; Ακόμη και αν το νέο κινηματογραφικό στοίχημα της 41χρονης Αμερικανίδας αποδειχτεί απόλυτα επιτυχημένο, η αμερικανική κωμωδία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ένα νέο Τζαντ Άπατοου, δηλαδή έναν άνθρωπο που θα δημιουργήσει μια νέα σχολή που θα τσακίσει τη φόρμα της χιλιοειπωμένης φάρσας και θα δώσει στην politically incorrect θεματολογία το βάθος που της αρμόζει. Όπως, είναι γνωστό ένας κωμικός κούκος δεν έφερε ποτέ την άνοιξη…
Δείτε παρακάτω το ακατάλληλο για ανήλικους τρέιλερ του «Sex Tape», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος Αυγούστου στην Ελλάδα:


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.