Οι ελληνικές ταινίες που παίζουν στο 5ο Positively Different Short Film Festival

Αυτές είναι οι μικρού μήκους που ανυπομονούμε να δούμε σύντομα στη διοργάνωση που αποθεώνει τη διαφορετικότητα.

Αερολίν μικρού μήκους 1 «Αερολίν»

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για το 5ο Positively Different Short Film Festival (7-10/3, Άστορ), τη διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός αναδεικνύοντας μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο που αποθεώνουν δημιουργικά τη διαφορετικότητα. Λίγο πριν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, σας παρουσιάζουμε τις ελληνικές ταινίες που πρόκειται να παρουσιαστούν στο πλαίσιό του.

Αερολίν (Αλέξης Κουκιάς)

Αερολίν μικρού μήκους 2
"Αερολίν"

Η Σάντυ είναι 30 χρονών, απόφοιτος δραματικής και έχει άσθμα. Απόψε παίζει στο θέατρο. Πριν από αυτό, πρέπει να διδάξει γιόγκα, να δουλέψει ως κλόουν και να πάει σε μία οντισιόν. Σε αυτήν την εξίσωση, κάπως πρέπει να προσπαθήσει να χωρέσει τον Σπύρο, το αγόρι της. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Βλαγκοπούλου ("Animal").

Handbrake (Αντιγόνη Καρνεσιώτη)

Handbrake μικρού μήκους
"Handbrake"

Μια καλοκαιρινή ημέρα δύο άγνωστες μεταξύ τους Αθηναίες διεκδικούν το χώρο τους σε μια μη προσβάσιμη πόλη.

Βουλολίμνα (Νεφέλη Παπαϊωάννου)

Βουλολίμνα μικρού μήκους
"Βουλολίμνα"

Ένα σύγχρονο πορτρέτο δύο λιμνών στην Κρήτη (Κουρνά και Αγιά) που περιλαμβάνει όλα τα ζώντα και μη πλάσματα, πραγματικά και φανταστικά: ζώα, φυτά, νεράιδες, τουρίστες, ακόμα και πλαστικά ποδήλατα.

Good Girls Club: A Virginity Odyssey (Δημήτρης Τσακαλέας & Λήδα Βαρτζιώτη)

Good Girls Club A Virginity Odyssey2
"Good Girls Club: A Virginity Odyssey"

Τη νύχτα του εορτασμού των 18ων γενεθλίων τους, δύο κολλητές έχουν αποστολή να χάσουν την παρθενιά τους. Τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο σε αυτήν την οδύσσεια παρθενίας που μετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και φιλίας.

Lumen (Ειρήνη Τζούλια)

Lumen μικρού μήκους
"Lumen"

[προειδοποίηση περιεχομένου: θάνατος, δολοφονία]
23 Ιουλίου 2018. Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ξεσπά η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά στην Ιστορία του 21ου αιώνα. H προσωπική απώλεια συντίθεται με τη συλλογική καταστροφή, σε ένα ημερολόγιο εξαϋλωμένων τοπίων, αποσπασματικών μαρτυριών και εικόνων που αναζητούν μετατραυματικά λίγο φως…

Δηκεοσίνη / Justis (Nικήτας Σιφονιός & Άγγελος Μπαράι)

Δηκεοσίνη μικρού μήκους
"Δηκεοσίνη / Justis"

[προειδοποίηση περιεχομένου: αστυνομική βία, δολοφονία]
Μία συνέντευξη με τον πατέρα του Νίκου Σαμπάνη, που πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε σε μία αστυνομική καταδίωξη. Η ταινία επικεντρώνεται στον πόνο της απώλειας και φέρνει στο προσκήνιο τις συνέπειες των προκαταλήψεων και του ρατσισμού κατά μίας ευάλωτης κοινωνικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.