Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20/3

Οι νέοι «Τρεις Σωματοφύλακες», ένα σοκαριστικό δικαστικό δράμα και η επιστροφή ενός αγαπημένου horror franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν»

Οι νέοι "Τρεις Σωματοφύλακες", ένα σοκαριστικό δικαστικό δράμα και η επιστροφή ενός αγαπημένου horror franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν

Το πιο φιλόδοξο ευρωπαϊκό μπλοκμπάστερ της χρονιάς, έρχεται από τη Γαλλία και εμπνέεται από το γνωστό σε όλους μυθιστορήμα του Αλέξανδρου Δουμά. Η επίσημη σύνοψη μας προετοιμάζει για μια περιπέτεια "από το Λούβρο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και από τα κακόφημα μέρη του Παρισιού στην πολιορκία της Λα Ροσέλ", ενώ στο φόντο καιροφυλακτούν οι Βρετανοί εισβολείς. Η μοίρα της Γαλλίας, βέβαια, θα κριθεί από τα ικανά ξίφη των τριών σωματοφυλάκων… Η φιλόδοξη παραγωγή απολαμβάνει την παρουσία ενός πρωτοκλασάτου καστ που περιλαμβάνει τους Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντιρίς, Πιό Μαρμάι, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ και Βίκι Κριπς. Αν και με μόλις τρεις ολοκληρωμένες παραγωγές στο ενεργητικό του ("Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά 1 & 2", "Άιφελ"), ο σκηνοθέτης Μαρτέν Μπουρμπουλόν έχει μεγάλες βλέψεις για την επική περιπέτειά του, την οποία φιλοδοξεί να εξελίξει σε franchise. Μάλιστα, έχει ήδη ανακοινωθεί το γύρισμα ενός σίκουελ με τίτλο "Milady". Ο χαμός!

Σεντ Ομέρ

Πολυσυζητημένο όσο και πολυβραβευμένο (Αργυρός Λέοντας στο φεστιβάλ Βενετίας, Σεζάρ καλύτερης πρώτης ταινίας), το δικαστικό δράμα της Αλίς Ντιόπ είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο εξαιτίας, μεταξύ άλλων, των θεματικών που θίγει. Η πλοκή στρέφεται γύρω από τη δίκη μιας νεαρής γυναίκας, η οποία κατηγορείται για το θάνατο του βρέφους της, το οποίο εγκατέλειψε σε μια παραλία την ώρα της παλίρροιας. Κατά την εξέλιξη της ταινίας, όμως, τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το κίβδηλο θολώνουν, προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες ως προς το τι πραγματικά συνέβη.

Άρρηκτος Δεσμός

Πολεμική περιπέτεια του Γκάι Ρίτσι με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αχμέντ. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Τζον σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Όταν ο Τζον γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Αχμέντ βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά. 

Evil Dead Rise

Οι δαίμονες μετακομίζουν στην πόλη. Το 1981 ο Σαμ Ράιμι δημιουργήσε μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών, η οποία με τη σειρά της εκκίνησε μία από τις απολαυστικότερες τριλογίες του είδους. Τώρα, δέκα χρόνια μετά το άνισο ριμέικ του Φέντε Άλβαρεζ ("Το Πρόσωπο του Κακού"), τα δαιμονικά πνεύματα στοχειώνουν ξανά στο φιλμ του horror γνώστη Λι Κρόνιν ("Η Τρύπα"), ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει μια νέα αφετηρία το franchise. Στην ταινία του, όλα ξεκινούν όταν μια γυναίκα επισκέπτεται τη μεγαλύτερη αδερφή της στο Λος Άντζελες, όπου παλεύει να αναθρέψει τα τρία παιδιά της σε ένα μικρό διαμέρισμα. Η επανένωσή τους διακόπτεται βίαια, όταν ανακαλύπτουν ένα παράξενο βιβλίο στα έγκατα της πολυκατοικίας, το οποίο απελευθερώνει σαρκοφάγα σατανικά πνεύματα.

Beyond the Wall

Ιρανικό δράμα από το σκηνοθέτη του "Περίπτωση Συνείδησης". Τη στιγμή που ένας άντρας δίχως όραση επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του, χτυπά την πόρτα του διαμερίσματος ο θυρωρός του κτηρίου. Εκείνος, τον πληροφορεί πως η αστυνομία αναζητά μια δραπέτη εντός της πολυκατοικίας. Μετά από λίγο, ο παρά τρίχα αυτόχειρας συνειδητοποιεί πως η καταζητούμενη βρίσκεται μέσα στο σπίτι του και εντελώς απροσδόκητα, αποκτούν μια ιδιαίτερη οικειότητα που επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις.

Καραόκε

Γλυκόπικρη ισραηλινή κομεντί. Ένα 60χρονο ζευγάρει νιώθει ακόμα ερωτευμένο, ωστόσο, έχει εγκλωβιστεί στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι ζώες τους ανατρέπονται όταν στο ρετιρέ της πολυκατοικίας τους μετακομίζει ένας κοσμοπολίτης εργένης, ο οποίος τους προσκαλεί στις ξέφρενες βραδιές καραόκε που διοργανώνει. Η νέα αγαπημένη συνήθεια του ζευγαρίου, όμως, κινδυνεύει να εξελιχθεί από αθώα σε ένοχη απόλαυση.

Σπασμένος Ήχος

Ντοκιμαντέρ του Φοίβου Κοντογιάννη για το μπουζούκι. Από τα παράνομα καταγώγια, τους χασικλήδες, τη λογοκρισία και τους ρεμπέτες, το μπουζούκι κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να γίνει το πιο αγαπητό, αλλά και διαδεδομένο όργανο στη χώρα. Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου, σε συνδυασμό με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Ο Γάμος στο Αφρίν

Ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη για τον Κούρδο ποιητή Μερουάν Μπερεκάτ. Σε συνέχεια του ντοκιμαντέρ "Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ", ο Σιδέρης κινηματογραφεί τους μετασχηματισμούς που βίωσε η Συρία την περίοδο 2012-2022, δεκαετία στην οποία ο εμφύλιος πόλεμος άλωσε τη χώρα, η τρομοκρατική οργάνωση ISIS γιγαντώθηκε και η παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή αυξήθηκε ραγδαία.

Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι

Επανέκδοση της ταινίας – σκάνδαλο του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Ένας μοναχικός Αμερικανός, προσπαθώντας να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του, δημιουργεί μια καθαρά σαρκική σχέση με μια άγνωστη νεαρή σε ένα άδειο παρισινό διαμέρισμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.