Κορίτσι για Φίλημα

1,5

Μια αφελής κωμωδία που περιστρέφεται διαρκώς γύρω από την ίδια ρηχή σεναριακή ιδέα, την οποία τεντώνει βασανιστικά ως ένα εκκωφαντικό διδακτικό μήνυμα πολιτικής ορθότητας.

Κορίτσι για Φίλημα

Η Ρενέ είναι γεμάτη ανασφάλεια για την εμφάνισή της. Μέχρι που ένα χτύπημα στο κεφάλι τη «μεταμορφώνει» στην πιο σέξι και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα του πλανήτη. Η Έιμι Σούμερ («Κατακούτελα») είναι σαρωτική, όπως πάντα, αλλά η αφελής κωμωδία της περιστρέφεται διαρκώς γύρω από την ίδια ρηχή σεναριακή ιδέα, την οποία τεντώνει βασανιστικά ως ένα εκκωφαντικό διδακτικό μήνυμα πολιτικής ορθότητας.

Κορίτσι για Φίλημα - εικόνα 1

Έχοντας εισβάλει δυναμικά μόλις πριν από τρία χρόνια στα κινηματογραφικά πλατό από το χώρο της stand up κωμωδίας και της τηλεόρασης («Inside Amy Schumer»), η 37χρονη Έιμι Σούμερ, πρωταγωνίστρια των «Κατακούτελα» και «Snatched», έχει ήδη κατασκευάσει τη δική της σινε-περσόνα. Πρόκειται για μια ακομπλεξάριστη, δυναμική γυναίκα που αυτοσαρκάζεται με σοκαριστική ειλικρίνεια, την ίδια ώρα που επιτίθεται ευθέως στα πλείστα όσα φαλλοκρατικά κοινωνικά στερεότυπα αλλά και στα κλισέ που κυριαρχούν στην επί οθόνης σχέση των δύο φύλων. Ό,τι επιχειρεί εν πολλοίς να κάνει και στο «Κορίτσι για Φίλημα», την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του rom com σεναριακού διδύμου Έιμπι Κον - Μαρκ Σίλβερσταϊν («Απλώς δεν σε Γουστάρει», «Valentine’s Day», «Οδηγός για Singles»), στην οποία υποδύεται τη Ρενέ.

Μια γεμάτη ανασφάλεια για την εμφάνισή της υπάλληλο εταιρείας καλλυντικών, η οποία έπειτα από ένα χτύπημα στο κεφάλι «μεταμορφώνεται» στο πιο σέξι και γεμάτο αυτοπεποίθηση θηλυκό του πλανήτη. Μακριά από το αιχμηρό, πολιτικά ανορθόδοξο χιούμορ που τη χαρακτηρίζει (το «Κατακούτελα» του Τζαντ Άπατοου είναι σε δικό της σενάριο), η Σούμερ είναι παρ’ όλα αυτά και πάλι σαρωτική, αλλά το αφελέστατο αυτό «Κορίτσι…» περιστρέφεται διαρκώς γύρω από την ίδια ρηχή σεναριακή ιδέα, την οποία τεντώνει βασανιστικά ως ένα εκκωφαντικό διδακτικό μήνυμα περί «εσωτερικής» ομορφιάς. το οποίο, εκτός από επαναλαμβανόμενο, είναι κινηματογραφικά χοντροκομμένο και σχεδόν καθόλου αστείο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κορίτσι για Φίλημα

I Feel Pretty
1,5
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Άμπι Κον

Η Ρενέ είναι γεμάτη ανασφάλεια για την εμφάνισή της. Μέχρι που ένα χτύπημα στο κεφάλι τη «μεταμορφώνει» στην πιο σέξι και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.