Annabelle: Creation

1,5

Pret-a-porter σίκουελ μιας παγκόσμιας τρομο-επιτυχίας, το οποίο εκτελεί σκηνοθετικά πιο μερακλίδικα την ίδια απαράλλαχτη συνταγή.

Annabelle: Creation

Pret-a-porter σίκουελ μιας παγκόσμιας τρομο-επιτυχίας, το οποίο εκτελεί σκηνοθετικά πιο μερακλίδικα την ίδια απαράλλαχτη συνταγή.

Annabelle: Creation - εικόνα 1

Ετοιμάζοντας άλλα δύο spin off της επιτυχημένης τρομο-­σειράς ταινιών «Το Κάλεσμα» («The Nun» και «The Crooked Man»), ο... χρυσοδάκτυλος παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζέιμς Γουάν («Σε Βλέπω», «Παγιδευμένη Ψυχή») δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο το σουξέ της πρώτης ανάλογης προσπάθειάς του, του προ τριετίας «Annabelle». Έτσι γυρίζουμε τώρα ακόμη πιο πίσω στο χρόνο και φτάνουμε στην αρχή του μύθου: δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο της κόρης τους ένας κουκλοποιός­ και η κατάκοιτη σύζυγός του υποδέχονται στο σπίτι μια καλόγρια κι έξι ορφανά κορίτσια, τα οποία θα γίνουν στόχος τής –καθόλου καλά κρυμμένης– δαιμονισμένης δημιουργίας του οικοδεσπότη.

Πρόκειται για ένα pret-a-porter σίκουελ, που παραμένει πιστό στην ίδια απαράλλαχτη συνταγή, την οποία εδώ ο Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ του περσινού «Μη Σβήσεις το Φως» σκηνοθετεί πιο μερακλίδικα από τον Τζον Λεονέτι της πρώτης ταινίας. Με ατμόσφαιρα παλιομοδίτικου γοτθικού τρόμου, προσεγμένα κάδρα στα οποία ελλοχεύει διαρκώς μια άμεση απειλή και μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες πάνω στα horror κλισέ, που όλες όμως πατάνε πάνω σε ένα προσχηματικής πλοκής και κουρασμένο από τις επαναλήψεις στόρι, γεμάτο λογικές αυθαιρεσίες και φτηνά «μπου!».

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Annabelle: Creation

1,5
  • Τρόμου
  • 2017
  • Διάρκεια: 109 '
  • Ντέιβιντ Σάντμπεργκ

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο της κόρης τους Άναμπελ, ένας κουκλοποιός και η κατάκοιτη σύζυγός του υποδέχονται στο σπίτι μια καλόγρια κι έξι ορφανά κορίτσια, τα οποία θα γίνουν στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του οικοδεσπότη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.