Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

2,5

Kαλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων – one man show του αεικίνητου Λουί ντε Φινές.

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

Ο διευθυντής ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου μαθαίνει πως ο γιος του έχει αποτύχει στις εξετάσεις των αγγλικών και αποφασίζει να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του σε μια μάλλον ξεπερασμένη, αλλά καλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων – one man show του αεικίνητου Λουί ντε Φινές.

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές - εικόνα 1

Έχοντας συνεργαστεί σε 12 συνολικά ταινίες (έξι της σειράς «Ο Χωροφύλακας του Σεν Τροπέ»), οι Ζαν Ζιρό και Λουί ντε Φινές αποφάσισαν το 1967 να κάνουν «Ασύλληπτες Διακοπές», με τον κορυφαίο Γάλλο κωμικό να υποδύεται τον διευθυντή ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου που ο γιος του αποτυγχάνει στις εξετάσεις των αγγλικών. Αποφασίζει λοιπόν να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία για (μετ)εκπαίδευση, ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του σε μια μάλλον ξεπερασμένη, αλλά καλοκαιρινά ανάλαφρη κωμωδία παρεξηγήσεων. Το σενάριό της θα ταίριαζε γάντι και στον Κωνσταντάρα, η βρετανογαλλική κόντρα είναι σαφώς μπαγιάτικη και όλα είναι στημένα για ένα one man show του αεικίνητου, νευρωτικού, άλλοτε ξεκαρδιστικού κι άλλοτε ανοικονόμητου Λουί ντε Φινές.

Γαλλία. 1967. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ασύλληπτες Διακοπές του Λουί ντε Φινές

Les Grandes Vacances
2,5
  • Κωμωδία
  • 1967
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ζαν Ζιρό

Ο διευθυντής ενός αυστηρού γαλλικού οικοτροφείου μαθαίνει πως ο γιος του έχει αποτύχει στις εξετάσεις των αγγλικών και αποφασίζει να τον στείλει το καλοκαίρι στην Αγγλία. Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει σκοπό να χάσει τις διακοπές του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.