Lost in the Bewilderness

2,5

Μια σχεδόν αστυνομική ιστορία συνδυάζεται έξυπνα με αρχαιοελληνικούς μύθους κι ένα τρυφερό σχόλιο για την παιδική ηλικία, την έννοια της εστίας και το θεσμό της οικογένειας.

Lost in the Bewilderness

Μια σχεδόν αστυνομική ιστορία συνδυάζεται έξυπνα με αρχαιοελληνικούς μύθους κι ένα τρυφερό σχόλιο για την παιδική ηλικία, την έννοια της εστίας και το θεσμό της οικογένειας.

Lost in the Bewilderness - εικόνα 1

Η Ελληνοαμερικανίδα­ ντοκιμαντερίστρια Αλεξάνδρα Άνθονυ έχει μια ιδιαίτερη οικογενειακή ιστορία να αφηγηθεί. Αυτή με επίκεντρο τον ξάδερφό της Λουκά, ο οποίος το 1973, στα πέντε του χρόνια, έπεσε θύμα γονικής απαγωγής και ανακαλύφθηκε από τον πατέρα του σε μια κωμόπολη των ΗΠΑ δέκα και πλέον χρόνια αργότερα. Η Άνθονυ καταγράφει τις ενδοοικογενειακές αντιδράσεις εδώ και τρεις δεκαετίες και με επιπλέον αρχειακό υλικό τα λόγια των επιζώντων πρωταγωνιστών κι έναν τρυφερό, ευφυή σχολιασμό από την πλευρά της δημιουργεί το δικό της «Μεγαλώνοντας» (του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ). Ένα λίγο μεγάλο σε διάρκεια μα ευρηματικό ντοκιμαντέρ, που συνδέει μια σχεδόν αστυνομική «πλοκή» με διάφορους αρχαιοελληνικούς μύθους και γίνεται εύστοχο σχόλιο για την παιδική ηλικία, την έννοια της εστίας και το θεσμό της οικογένειας.

ΗΠΑ, Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost in the Bewilderness

2,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2014
  • Διάρκεια: 97 '
  • Αλεξάνδρα Άνθονυ

Η Ελληνοαμερικανίδα Αλεξάνδρα Άνθονυ αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της και του ξάδερφού της Λουκά, ο οποίος έπεσε θύμα γονικής απαγωγής στα πέντε του χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.