Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

2,5

Διδακτικό και ρομαντικό μοντέρνο παραμύθι με γαλλική φινέτσα, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

Διδακτικό και ρομαντικό μοντέρνο παραμύθι με γαλλική φινέτσα, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης - εικόνα 1

Στη Γαλλία του 1879 η μικρή Φελίσια, που έχει πάθος με το χορό, και ο φίλος της Βίκτορ, ο οποίος θέλει να γίνει μεγάλος εφευρέτης, το σκάνε από το ορφανοτροφείο στη Βρετάνη και καταφθάνουν στο Παρίσι, αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Η γαλλική πρωτεύουσα την εποχή που χτιζόταν ο πύργος του Άιφελ μοιάζει με μια χώρα ανάμεσα στο μύθο και στην πραγματικότητα, ακριβώς όπου πατάει δηλαδή και η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του τηλεοπτικά έμπειρου Ερίκ Σιμέρ και του animator Ερίκ Βαρέν, από τους επικεφαλής σχεδιαστές του «Τρίο της Μπελβίλ».

Με ποιότητα παραγωγής που έχει λίγα πράγματα να ζηλέψει από καρτούν αμερικανικού στούντιο, η «Μπαλαρίνα…» χειρίζεται με mainstream ευθύτητα, διδακτισμό παιδικού παραμυθιού και γαλλική φινέτσα το προβλέψιμο στόρι. Δίνει έμφαση στα ιστορικά στοιχεία, τα οποία δένει με έναν παλιομοδίτικο, ταιριαστό με τις ιδέες του 18ου αιώνα ρομαντισμό, όπως και στις χορευτικές λεπτομέρειες της περιπέτειας της Φελίσια, με την μπαλαρίνα Ορελί Ντιπόν να της «δανείζει» τις αέρινες κινήσεις της. Χαριτωμένη όσο και παιδιάστικα ζωηρή, απευθύνεται κυρίως στο ανήλικο κοινό χωρίς να υποτιμά ούτε τη νοημοσύνη ούτε την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων του.

Γαλλία, Καναδάς. 2016. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

Ballerina
2,5
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 89 '
  • Έρικ Σάμερ

Στη Γαλλία του 1879 η μικρή Φελίσια, που έχει πάθος με το χορό, και ο φίλος της Βίκτορ, ο οποίος θέλει να γίνει μεγάλος εφευρέτης, το σκάνε από το ορφανοτροφείο στη Βρετάνη και καταφθάνουν στο Παρίσι, αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.