Σφαγείο

2

Ο σκηνοθέτης των «Saw II», «III» και «IV» ανακατεύει μια μίνι σειρά κόμικς, πολλές αλληγορίες και μια ρετρό αίσθηση μυστηρίου σε ένα εντελώς άνισο θρίλερ τρόμου.

Σφαγείο

Ο σκηνοθέτης των «Saw II», «III» και «IV» ανακατεύει μια μίνι σειρά κόμικς, πολλές αλληγορίες και μια ρετρό αίσθηση μυστηρίου σε ένα εντελώς άνισο θρίλερ τρόμου.

Σφαγείο - εικόνα 1

Κληρονομώντας από τον Τζέιμς­ Γουάν το franchise του «Saw» (σκηνοθέτησε το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο κεφάλαιό του), ο Ντάρεν Λιν Μπούσμαν χάθηκε­ κατόπιν σε ένα σερί από αδιάφορες ταινίες τρόμου («Mother’s Day», «The Barrens»). Πριν από έξι χρόνια ο ίδιος δημοσίευσε τη μίνι σειρά κόμικς «Abattoir», την οποία μεταφέρει τώρα στην οθόνη ελαφρά παραλλαγμένη, με εντελώς άνισα αποτελέσματα. Η αρχική ιδέα είναι, αν μη τι άλλο, πρωτότυπη: όταν η αδερφή και ο μικρός ανιψιός της δολοφονούνται, μια ρεπόρτερ αρχίζει να ερευνά περαιτέρω την υπόθεση και, με τη βοήθεια ενός ντετέκτιβ, ανακαλύπτει πως πίσω της κρύβεται ένας σατανικός συλλέκτης... σκηνών φόνου.

Η ιστορία έχει ζουμί, αναπτύσσεται όμως αδέξια, μεταφερόμενη ξαφνικά σε έναν αμερικανικό Νότο γεμάτο αιματοβαμμένα και ξενοφοβικά μυστικά. Η έννοια του σπιτιού (από την οικογενειακή εστία έως την πατρίδα), από το οποίο δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε, μέχρι μια Αμερική χτισμένη πάνω στη βία είναι μερικές από τις αλληγορίες του παράξενου και ανισόρροπου αυτού θρίλερ τρόμου, το οποίο δεν στερείται ιδεών (όπως μια ρετρό αίσθηση νουάρ μυστηρίου), αλλά τις ανακατεύει επιπόλαια στην κατσαρόλα του φτηνού εντυπωσιασμού.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Σφαγείο

Abattoir
2
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Όταν η αδερφή και ο μικρός ανιψιός της δολοφονούνται, μια ρεπόρτερ αρχίζει να ερευνά περαιτέρω την υπόθεση και, με τη βοήθεια ενός ντετέκτιβ, ανακαλύπτει πως πίσω της κρύβεται ένας σατανικός συλλέκτης… σκηνών φόνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.