Ο Συγγραφέας

3

Πατρίσια Χάισμιθ και Κλοντ Σαμπρόλ βάζουν (καλές) ιδέες σε ένα ορθογραφημένο ψυχολογικό θρίλερ που κορυφώνεται με αγωνιώδη όσο και προσεκτικά βήματα.

Ο Συγγραφέας

Ένας νεαρός που προσπαθεί να ανεπιτυχώς να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, οικειοποιείται το ημερολόγιο ενός νεκρού και μετατρέπεται σε λογοτεχνικό σταρ. Λίγα χρόνια αργότερα, κάποιος που ξέρει την αλήθεια απειλεί να καταστρέψει τη φήμη και την τέλεια ζωή του. Πατρίσια Χάισμιθ και Κλοντ Σαμπρόλ βάζουν (καλές) ιδέες σε ένα ορθογραφημένο ψυχολογικό θρίλερ που κορυφώνεται με αγωνιώδη όσο και προσεκτικά βήματα.

Ο Συγγραφέας - εικόνα 1

Από τους λίγους Ευρωπαίους σκηνοθέτες που υπηρετούν το είδος του περιπετειώδους θρίλερ με αφοσιωμένη ευπρέπεια, ο Γάλλος Φρεντ Καβαγέ («Pour Elle», «3 Ώρες Διορία», «Λάθος στο Λάθος») γράφει πάντα τα σενάριά του παρέα με τον Γκιγιόμ Λεμάν, σταθερό συνεργάτη και του Γιάν Γκοζλάν. Έτσι, μετά το «Captifs» του 2010, οι δύο τελευταίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ψυχολογικό αυτήν τη φορά θρίλερ, που δανείζεται (καλές) ιδέες από τους Κλοντ Σαμπρόλ, Πατρίσια Χάισμιθ και Ρομάν Πολάνσκι. Μεγαλύτερο πλεονέκτημα αποδεικνύεται η προσήλωσή του στη λιτή πλοκή, η οποία εστιάζει αποκλειστικά σε ένα χαρακτήρα και στο πάθος του: ο νεαρός Ματιέ, ο οποίος προσπαθεί ανεπιτυχώς να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα.

Απελπισμένος, θα οικειοποιηθεί το ημερολόγιο ενός νεκρού, θα μετατρέψει τις αναμνήσεις του σε μυθοπλαστικές περιπέτειες από τον πόλεμο στην Αλγερία και θα μετατραπεί άμεσα σε λογοτεχνικό σταρ. Λίγα χρόνια αργότερα όμως κάποιος­ που ξέρει την αλήθεια θα αρχίσει να τον εκβιάζει, απειλώντας να καταστρέψει τη φήμη και την τέλεια ζωή του. Η εξέλιξη είναι λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη, αλλά κορυφώνεται με αγωνιώδη όσο και προσεκτικά βήματα. Οι τακτικές του Τομ Ρίπλεϊ συναντούν την πολανσκική κλειστοφοβική ένταση, η ανεξέλεγκτη ματαιοδοξία συμπλέκεται με την απατηλή λάμψη της μπουρζουαζίας, ενώ ο Πιέρ Νινέ κερδίζει, μετά τον «Yves Saint Laurent», άλλη μία ερμηνευτική πρόκληση.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Συγγραφέας

Un Homme Ideal
3
  • Θρίλερ
  • 2015
  • Διάρκεια: 104 '
  • Γιάν Γκοζλάν

Ένας νεαρός που προσπαθεί να ανεπιτυχώς να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, οικειοποιείται το ημερολόγιο ενός νεκρού και μετατρέπεται σε λογοτεχνικό σταρ. Λίγα χρόνια αργότερα, κάποιος που ξέρει την αλήθεια απειλεί να καταστρέψει τη φήμη και την τέλεια ζωή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.