Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

3,5

Πειστικό, ρεαλιστικό και συγκινητικό δράμα που ενέπνευσε το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

Πειστικό, ρεαλιστικό και συγκινητικό δράμα που ενέπνευσε το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους - εικόνα 1

Ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της Ανατολικής Γερμανίας, ο Φρανκ Μπέγιερ (1932-2006) του υποψήφιου για Όσκαρ «Ιάκωβος ο Ψεύτης» εστίασε τη φιλμογραφία του σε πολεμικά, αντιναζιστικά δράματα, έχοντας σταθερούς σχεδόν πρωταγωνιστές τους Έρβιν Γκέσονεκ και Άρμιν Μίλερ-Σταλ. Στο «Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους» ερμηνεύουν δύο εγκλείστους στο έτοιμο να απελευθερωθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, στο οποίο ένας καινούργιος κρατούμενος φέρνει μαζί του, κρυμμένο σε μια βαλίτσα, κι ένα μικρό παιδί. Διχασμένοι, οι υπόλοιποι φυλακισμένοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα το κρατήσουν ή θα προσπαθήσουν να το φυγαδεύσουν, με το βασισμένο σε αληθινά περιστατικά ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπρούνο Άπιτζ να χειρίζεται επιδέξια το πρωτότυπο εύρημα.

Σε αντίθεση με το «Η Ζωή Είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, το οποίο σαφώς και επηρεάστηκε από αυτή την ταινία, το «Γυμνό…» διατηρεί έναν πειστικό δραματικό ρεαλισμό, παραμένοντας μέχρι τέλους αληθοφανές, αγωνιώδες και συγκινητικό. Χωρίς συναισθηματικούς εκβιασμούς, σχολιάζει μια σειρά από οριακά ψυχολογικά και ηθικά διλήμματα, αποφεύγει τον λαϊκίστικο μανιχαϊσμό και αντιμετωπίζει (μερικούς από) τους ναζί σαν κάτι παραπάνω από εντελώς σχηματικούς, μονοδιάστατους χαρακτήρες.

Α/Μ. Ανατ. Γερμανία. 1963. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Γυμνό Ανάμεσα στους Λύκους

Nackt Unter Wolfen
3,5
  • Δραματική
  • 1963
  • Διάρκεια: 124 '
  • Φρανκ Μπέγιερ

Ενώ τα συμμαχικά στρατεύματα πλησιάζουν προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, ένας καινούργιος κρατούμενος φέρνει κρυφά μαζί του κι ένα μικρό παιδί. Διχασμένοι, οι υπόλοιποι φυλακισμένοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα το κρατήσουν ή θα προσπαθήσουν να το φυγαδεύσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.