Fantastic Four

2

Χωρίς χιούμορ, γεμάτο διαλόγους-κλισέ και πατρικά/πατριωτικά διδάγματα, το νέο «Fantastic Four» δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στον σουπερ-ηρωικό κινηματογραφικό συνωστισμό των καιρών μας.

Fantastic Four

Μια ομάδα ευφυών και φιλόδοξων νεαρών επιστημόνων συναντιέται στο πρωτοπόρο Ινστιτούτο Μπάξτερ και προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το ταξίδι σε άλλη διάσταση. Χωρίς χιούμορ, γεμάτο διαλόγους-κλισέ και πατρικά/πατριωτικά διδάγματα, το νέο «Fantastic Four» δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στον σουπερ-ηρωικό κινηματογραφικό συνωστισμό των καιρών μας.

Fantastic Four - εικόνα 1

Τα κόμικς με σούπερ ήρωες είναι η δημοφιλέστερη ανακυκλούμενη κινηματογραφική ύλη στο Χόλιγουντ. Οι ήρωες με τις υπερφυσικές δυνάμεις έχουν βραχύ κύκλο ζωής στην οθόνη. Οι σταρ που τους υποδύονται πρέπει να είναι κουλ, νεαροί, όμορφοι και δημοφιλείς, ενώ οι σκηνοθέτες επιλέγονται μέσα από το φυτώριο του ανεξάρτητου σινεμά για να προσφέρουν φρεσκάδα στο τελικό προϊόν.

Το reboot των δημοφιλών «Fantastic Four» (ξεχάστε τις δύο ταινίες που είδαμε στα ’00s) θεωρητικά διαθέτει το «πακέτο» για να γίνει το επόμενο superhero hit. Πίσω από τις κάμερες βρίσκεται ο ταλαντούχος Τζος Τρανκ του «Χρονικού», ενώ η νέα ερμηνευτική τετράδα αποτελείται από σταρ νέας γενιάς (εξαιρέστε τον αιώνιο έφηβο Τζέιμι Μπελ), με τον πρωταγωνιστή του «Χωρίς Μέτρο» Μάιλς Τέλερ να κρατά πλέον το ρόλο-κλειδί του Ριντ. Η περιπέτεια παίρνει τα πράγματα από την αρχή, όπως κάθε reboot που σέβεται τον εαυτό του.

Fantastic Four - εικόνα 2

Μια ομάδα ευφυών και φιλόδοξων νεαρών επιστημόνων συναντιέται στο πρωτοπόρο Ινστιτούτο Μπάξτερ και προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το ταξίδι σε άλλη διάσταση. Μόνο που η προσπάθειά τους κρύβει κινδύνους τους οποίους δεν είχαν φανταστεί. Το κακό είναι ότι ο Τζος Τρανκ, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο, αποφασίζει να μετατρέψει τους πρωταγωνιστές σε σούπερ μελετηρούς νεαρούς και να τους κλείσει τα πρώτα πενήντα λεπτά μέσα σε ανήλιαγα εργαστήρια και γκαράζ, εξαφανίζοντας έτσι κάθε υποψία υπερηρωικής απόλαυσης στο πρώτο μισό της ταινίας.

Στη συνέχεια όλα πρέπει να τρέξουν στο (αφηγηματικό) γρήγορο, για να φτάσουμε λαχανιασμένοι σε μιαν άνευρη τελική μάχη. Χωρίς χιούμορ, γεμάτο διαλόγους-κλισέ και πατρικά/πατριωτικά διδάγματα, το νέο «Fantastic Four» δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στον σουπερ-ηρωικό κινηματογραφικό συνωστισμό των καιρών μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Fantastic Four

2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζος Τρανκ

Μια ομάδα ευφυών και φιλόδοξων νεαρών επιστημόνων συναντιέται στο πρωτοπόρο Ινστιτούτο Μπάξτερ και προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το ταξίδι σε άλλη διάσταση. Μόνο που η προσπάθειά τους κρύβει κινδύνους που δεν είχαν φανταστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.