Ο Νόμος της Σιωπής

2

Mια συμβατική αυστραλέζικη περιπέτεια με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές που δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα κλισέ του είδους και να προσφέρει κάτι φρέσκο και μη αναμενόμενο.

Ο Νόμος της Σιωπής

Ο δεκαεννιάχρονος Τζέι Αρ βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, ο οποίος γίνεται ο προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή»» ληστεία, σε μια συμβατική αυστραλέζικη περιπέτεια με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές που δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα κλισέ του είδους και να προσφέρει κάτι φρέσκο και μη αναμενόμενο.

Ο Νόμος της Σιωπής - εικόνα 1

Ο Αυστραλός Τζούλιους Έιβερι αποδεικνύεται πιο φιλόδοξος από όσο θα έπρεπε στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του. Διότι όταν μια ταινία ξεκινά ως prison break, εξελίσσεται σε heist film και καταλήγει σε «αντισυμβατικό» λαβ στόρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις στην παγίδα των κλισέ για να καταφέρεις να τα στριμώξεις όλα αυτά σε ένα σκάρτο δίωρο. Οι σκηνοθετικές δεξιότητες του νεαρού Έιβερι είναι εμφανείς, κυρίως στο πρώτο μέρος της περιπέτειας, που εκτυλίσσεται σε μια ασυνήθιστα ηλιόλουστη φυλακή.
Βέβαια, αυτά που χρειάζονται ακόμη δουλειά είναι η αποκρυστάλλωση του πολύσπερμου κινηματογραφικού του στιλ αλλά και η παρουσίαση φρέσκων σεναριακών ιδεών, οι οποίες λείπουν εμφανώς από τον «Νόμο της Σιωπής». Σε αυτόν πρωταγωνιστεί ο μετριότατος Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ερμηνεύοντας με αυστραλιανή προφορά (;) τον διαβόητο εγκληματία Μπρένταν Λιντς. Δίπλα του ο ταλαντούχος Μπρέντον Τουέιτς («Maleficent»), ο οποίος υποδύεται τον Τζέι Αρ, έναν δεκαεννιά­χρονο που βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, που γίνεται προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή» ληστεία. Τα πράγματα μπλέκουν άσχημα όταν εμφανίζεται η στριπτιζέζ Τάσα την οποία ενσαρκώνει η Σουηδή καλλονή Αλίσια Βικάντερ («Από Μηχανής»), μια νέα σταρ που σίγουρα θα φτάσει πολύ ψηλά με τη φωτογένειά της.

Αυστραλία. 2014. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM/ SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Νόμος της Σιωπής

Son of a Gun
2
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 108 '
  • Τζούλιους Έιβερι

Ο δεκαεννιάχρονος Τζέι Αρ βρίσκεται στη φυλακή για πλημμέλημα. Εκεί συναντά τον βαρυποινίτη Μπρένταν, ο οποίος γίνεται ο προστάτης του. Ο Τζέι Αρ τον βοηθά να αποδράσει, ετοιμάζοντας στη συνέχεια μαζί του μια «χρυσή» ληστεία. Τα πράγματα μπλέκουν άσχημα όταν εμφανίζεται στη ζωή του νεαρού κακοποιού η στριπτιζέζ Τάσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.