Ρίο 2

2,5

Χαριτωμένη συνέχεια της animated εξωτικής περιπέτειας, με φαντασμαγορικά μουσικοχορευτικά νούμερα και «ζωντανό» 3D.

Ρίο 2

Ο Μπλου, η Τζούελ και τα τρία του παπαγαλάκια ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου συναντούν την οικογένεια της Τζούελ, μαθαίνουν τη φυσική ζωή αλλά κι έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων. Χαριτωμένη συνέχεια της animated εξωτικής περιπέτειας, με φαντασμαγορικά μουσικοχορευτικά νούμερα και «ζωντανό» 3D.

Ρίο 2 - εικόνα 1

Αφού ολοκλήρωσε επιτυχημένα τα πρώτα τρία κεφάλαια της «Εποχής των Παγετώνων», ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Κάρλος Σαλντάνια δοκίμασε τις δυνάμεις του σε μια «εντός έδρας» κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με εξίσου θεαματικά αποτελέσματα. Οπότε μετά το διασκεδαστικότατο «Ρίο» ο αδέξιος γαλάζιος παπαγάλος Μπλου επιστρέφει και πάλι γεμάτος ανασφάλεια, ζευγάρι πλέον με την Τζούελ και πατέρας τριών μικρών. Όλοι τους ταξιδεύουν μέχρι τα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, εκεί όπου συναντούν τον πατέρα της Τζούελ, ο οποίος υποδέχεται στη φυλή τον… κατοικίδιο γαμπρό του με μια ελάχιστα κεκαλυμμένη απογοήτευση. Η ζωή στη φύση γοητεύει τους πάντες εκτός από τον Μπλου, ο οποίος αποξενώνεται όλο και περισσότερο από την οικογένειά του – μέχρι που οι φίλοι του Τούλιο και Λίντα ­συλλαμβάνονται από μια συμμορία παράνομων υλοτόμων κι εκείνος ­αποφασίζει να τους σώσει.
Με ένα λιγότερο ευρηματικό σενάριο­ από αυτό της πρώτης ταινίας, αλλά με το ίδιο πολύχρωμο κέφι, το «Ρίο 2» αντικαθιστά το ντεκόρ του Ρίο ντε Ζανέιρο με εκείνο της άγριας ζούγκλας και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη λατινοαμερικάνικη αγάπη για το χορό και τα τραγούδια αξιοποιώντας τα μουσικά νούμερα με ένα «ολοζώντανο» 3D. Τα υπόλοιπα τρέχουν πάνω στις ράγες μιας ευκολοχώνευτης συνταγής, που παίζει (με ρυθμό) στα δάχτυλα φαντασμαγορικό φολκλόρ κι έτοιμες συγκινήσεις, οικουμενικά ­μηνύματα και κομψή σάτιρα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.
ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρίο 2

Rio 2
2,5
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 101 '
  • Κάρλος Σαλντάνα

Ο Μπλου, η Τζούελ και τα τρία του παπαγαλάκια ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου συναντούν την οικογένεια της Τζούελ, μαθαίνουν τη φυσική ζωή αλλά κι έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.