Ψυχρά και Ανάποδα

2,5

Τρισδιάστατη μεταφορά της «Βασίλισσας του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την κλασική συνταγή της Disney να στοχεύει περισσότερο στο νεανικό γυναικείο κοινό.

Ψυχρά και Ανάποδα

Οι μαγικές ικανότητες της νεαρής βασίλισσας Έλσα γίνονται ανεξέλεγκτες και παγώνουν ολόκληρο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, αλλά η αδελφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν και να λύσουν τα μάγια. Τρισδιάστατη μεταφορά της «Βασίλισσας του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την κλασική συνταγή της Disney να στοχεύει περισσότερο στο νεανικό γυναικείο κοινό.

Ψυχρά και Ανάποδα - εικόνα 1

Μετά τη θεαματική αναγέννησή του κατά τη δεκαετία του ’90, το στούντιο της Disney Animation είχε παραδώσει στη νέα χιλιετία την πρωτοκαθεδρία του κινουμένου σχεδίου στη συνεργαζόμενη Pixar – μέχρι που τα πρόσφατα «Μαλλιά Κουβάρια» και «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» την ξανάβαλαν για τα καλά στο παιχνίδι.
Με μια πιο κλασική συνταγή, η οποία εικαστικά δεν απομακρύνεται πολύ από το παραδοσιακό σκίτσο, διατηρεί τα μουσικοχορευτικά στοιχεία και αγαπά σταθερά το παραμύθι, διασκευάζει τώρα τη «Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ελαφραίνοντας το σκοτεινό κλίμα της και διανθίζοντάς τη με το απαραίτητο χιούμορ.
Έτσι, όταν οι μαγικές ικανότητες της νεαρής βασίλισσας Έλσα βγαίνουν εκτός ελέγχου, παγωνιά απλώνεται σε όλο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, αλλά η αδερφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν και να λύσουν τα μάγια. Χωρίς απρόοπτα, με λειτουργικό 3D και μια straight αφηγηματική διάθεση, η στοχευμένη στο νεανικό γυναικείο κοινό περιπέτειά τους ολοκληρώνεται προβλέψιμα κι ευχάριστα, χωρίς να γράφει animation ιστορία. ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψυχρά και Ανάποδα

Frozen
2,5
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 102 '
  • Κρις Μπακ

Οι μαγικές ικανότητες της νεαρής βασίλισσας Έλσα γίνονται ανεξέλεγκτες και παγώνουν ολόκληρο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, αλλά η αδελφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν και να λύσουν τα μάγια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.