Νέα

Το Γυάλινο θέατρο των παιδιών

Δυο παραστάσεις θα παρουσιάσει η παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου στη λεωφόρο Συγγρού αλλά και στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» της Ακαδημίας.

«Ιστορίες Άνω Κάτω»

Οι ήρωες των κλασσικών παραμυθιών δραπετεύουν από το μπαούλο και κάνουν γιορτή στο σαλόνι της μαμάς, μια φοβερή γιαγιά μαθαίνει κόλπα στο τάμπλετ από τον εγγονό της, ένα λιοντάρι από το ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης κοιμάται στον καναπέ κι ένας δράκος με στομαχόπονο πηγαίνει στο γιατρό… Αυτές και πολλές άλλες ιστορίες αποτελούν τη βάση της σκηνικής σύνθεσης που σκηνοθετεί η Μαρία Σαββίδου αντλώντας υλικό από τις ιστορίες του Γάλλου παιδαγωγού και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μπερνάρ Φριό. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Καρδώνης, Χρήστος Σουγάρης, Αργυρώ Ανανιάδου, Στάθης Κόικας, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Βασίλης Καλφάκης, Νάντια Κατσούρα, Αλέξης Κωτσόπουλος και Νίκος Καρύδης.

«Το Δάσος των Γκριμμ»

Μετά το «Φωτεινό Δωμάτιο» και τον «Σέρλοκ Χολμς», η Ντίνα Σταματοπούλου, εμπνεόμενη από τις λαϊκές ιστορίες που κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμμ, πλέκει με χιούμορ και ευαισθησία μια ακόμη μαγευτική ιστορία. Με τη μουσική του Κωστή Μαραβέγια και μια ομάδα ηθοποιών- μουσικών, τα παιδιά ακολουθούν τους τρεις ήρωες στο δάσος των Γκρίμμ σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας, όπου καλούνται να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να αφεθούν στη συναρπαστική διαδρομή μέσα στον μυστικό σύμπαν των παραμυθιών. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοψιδάς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Alex de Paris, Αναστασία Ευστρατιάδη, Βασίλης Ζώης, Λήδα Μανιατάκου, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη και Ράνια Φουρλάνου. Διερμηνεύει στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα η Ξένια Νικολακοπούλου.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης