News

Διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο στο ΚΠΙΣΝ

Ένα Σαββατοκύριακο με αποκριάτικα δημιουργικά εργαστήρια και μία ακόμα ηλεκτρονική συναυλία της ενότητας Music Escapades υπόσχεται το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 18-19/2.

Μια καλλιτεχνική γωνιά γίνεται το Παιδικό Εργαστήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και φιλοξενεί διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Οι μικροί επισκέπτες θα φτιάξουν τις δικές τους περίτεχνες μάσκες και θα μάθουν για τη Commedia dell’arte. Τις μάσκες αυτές συνδυάζουν με αυτοσχέδιες αποκριάτικες φορεσιές από χαρτί. Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς θα εξερευνήσουν το Βενετσιάνικο καρναβάλι και τις παραδόσεις του και θα κατασκευάσουν μοναδικές μάσκες με χρυσοστόλιστες καμπύλες και χρωματιστά μοτίβα. Η διασκέδαση κορυφώνεται  με τους ηλεκτρονικούς ήχους του ΙΟΝ (Γιάννης Παπαϊωάννου), ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό του ένα μουσικό μείγμα από ambient ηχοτόπια, ατμοσφαιρικά drones, field recordings και dub techno beats από το νέο του άλμπουμ «Unsound» σε συνδυασμό με παλιότερα κομμάτια του. Και μην ξεχνάτε το Shuttle Bus, καθημερινά 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου παρακάτω:

ΙΟΝ
Σάββατο 18.02. 2017, 21:00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Unsound, ο ΙΟΝ, κατά κόσμον Γιάννης Παπαϊωάννου, ένα από τα πιο δραστήρια ονόματα της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, εμφανίζεται στον Πύργο των Βιβλίων όπου θα παρουσιάσει ζωντανά αποσπάσματα από τη νέα του δουλειά σε συνδυασμό με παλαιότερα κομμάτια. Ο ION έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα βαθύ και προσωπικό ήχο: Ένα πρωτότυπο μείγμα από ambient ηχοτόπια, ατμοσφαιρικά drones, field recordings και dub techno beats. Σύνθεση, παραγωγή, μουσική: ION (Γιάννης Παπαϊωάννου). Video, Animation: Αγγελική Βρεττού.

Commedia dell’arte
Σάββατο 18.02.2017, 17.00-20.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Οι μάσκες αποτελούν την πεμπτουσία του βενετσιάνικου καρναβαλιού και ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στις αποκριάτικες και σ’ αυτές της Commedia dell’arte. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η Bauta, μια λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο, χωρίς στόμα, και φοριέται από άντρες, γυναίκες και παιδιά. Οι περίτεχνες μάσκες της Commedia dell’arte συνδέονται άμεσα με τις αυτοσχέδιες Ιταλικές κωμωδίες. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Ζαφειροπούλου & Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικοί. Για παιδιά άνω των 10 ετών και τους γονείς τους. Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.

Χειροποίητα κοστούμια από χαρτί!
Σάββατο 18.02.2017, 11.30-13.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
Με αφορμή τις Απόκριες, οι επισκέπτες φτιάχνουν μοναδικά κοστούμια από χαρτί και τα διακοσμούν με μοτίβα, σχέδια, κολλάζ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αφήνοντας τη φαντασία τους να ξεδιπλωθεί, κόβουν, κολλούν και ζωγραφίζουν πάνω στο χαρτί και ύστερα ντύνονται με τα χειροποίητα κοστούμια τους. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χρίστινα Κάλμπαρη, Εικαστικός.

Εργαστήριο βενετσιάνικης μάσκας
Καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενήλικες
Κυριακή / 19 Φεβρουαρίου / 2017, 17.00-20.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ
ΟΙ ενήλικες της παρέας θα δουν βενετσιάνικες ημι-μάσκες, μάσκες Κολομπίνας ή Αρλεκίνου-Γελωτοποιού, και θα εμπνευστούν από το σχήμα τους και τα περίτεχνα διακοσμητικά τους σχέδια, για να φτιάξουν τις προσωπικές τους μάσκες διακοσμημένες με χρυσοστόλιστες καμπύλες, χρωματιστούς ρόμβους, μοτίβα με νότες ή και φουντωτά φτερά. Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει ζωγραφική και κολλάζ. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δρ. Ζένια Δημητρακοπούλου, Εικαστικός. Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

INFO
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 17674 | Τηλ: 216-8091001 | www.snfcc.org

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης