Κουκλοθέατρο με κούκλες... XL

Κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και μιμική συνυπάρχουν αρμονικά σε παιδικές παραστάσεις της πόλης. Οι κούκλες μεγάλου μεγέθους φαίνεται να είναι η νέα τάση της σεζόν: συχνά αντικαθιστούν το γνωστό μας κουκλοθέατρο ή έρχονται να το εμπλουτίσουν με νέες φόρμες.

Κουκλοθέατρο με κούκλες... XL

Κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και μιμική συνυπάρχουν αρμονικά σε παιδικές παραστάσεις της πόλης. Οι κούκλες μεγάλου μεγέθους φαίνεται να είναι η νέα τάση της σεζόν: συχνά αντικαθιστούν το γνωστό μας κουκλοθέατρο ή έρχονται να το εμπλουτίσουν με νέες φόρμες.

Μαθήματα διατροφής από έναν σεφ κούνελο

Κουκλοθέατρο με κούκλες... XL - εικόνα 1

Η παράσταση «Αγησίλαγος» του Δ. Μπασλάμ παρουσιάζεται στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Στο μουσικοθεατρικό παραμύθι παρακολουθούμε την ιστορία του διάσημου σεφ Αγησίλαγου και τα αναπάντεχα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη διατροφή του. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας γλυκούλης κούνελος, μια λούτρινη κούκλα που κατασκεύασε η Δ. Γιβάνη. Όλες οι κούκλες παίρνουν σάρκα και οστά από τρεις ηθοποιούς.

Ένας ξύλινος χιονάνθρωπος με οικολογικές ευαισθησίες

Κουκλοθέατρο με κούκλες... XL - εικόνα 2

Τo εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα και η Εμ. Καποκάκη παρουσιάζουν αυτήν τη σεζόν σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα στο Κουκλόσπιτό τους 5 διαφορετικές παραστάσεις όπου ηθοποιοί «συμπράττουν» με κούκλες. Για τις γιορτές προτείνουν τον «Χιονάνθρωπο που δεν ήθελε να λιώσει». Η παράσταση, βασισμένη στην ιστορία του Μ. Κοντολέοντα, μιλά για τον κύκλο του νερού μέσα από την ιστορία ενός αγοριού κι ενός χιονάνθρωπου.

Μυθολογία και αγάπη

Κουκλοθέατρο με κούκλες... XL - εικόνα 3

«Αγαλματάκια ακούνητα μέρα ή νύχτα;» είναι ο τίτλος της παράστασης του Θεάτρου Σκάλα, που σκηνοθέτησε εμπνευσμένα η Κ. Δοξαρά. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μουσείο όπου όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που η ξεναγός ανακαλύπτει ότι εξαφανίστηκε η Γαλάτεια, το πιο διάσημο άγαλμα του μουσείου. Στη σκηνή δύο ηθοποιοί χειρίζονται με δεξιοτεχνία την κούκλα της Γαλάτειας και του Πυγμαλίωνα που παίρνουν ζωή στα χέρια τους, μαγνητίζοντας έτσι τους μικρούς θεατές.

Ένα διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα

Κουκλοθέατρο με κούκλες... XL - εικόνα 4

Η παράσταση «Μια πόλη μαγική», η οποία βασίζεται στο βραβευμένο παραμύθι «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντ. Παπαθεοδούλου, παρουσιάζεται και φέτος στην Παραμυθοχώρα από τις κουκλοπαίχτριες Μ. και Σπ. Παπαγεωργίου, που συμπρωταγωνιστούν και συν-σκηνοθετούν. Κούκλες όλων των ειδών, απίστευτες ως σύλληψη και ως κατασκευή, παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, σε ένα πολυδιάστατο σκηνικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγαλματάκια ακούνητα... μέρα ή νύχτα;

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ταξίδι στην ελληνική μυθολογία με κούκλες-αγάλματα ύψους 1 μέτρου, που ζωντανεύουν και συνομιλούν με τους ηθοποιούς.

Μια πόλη μαγική

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιστορία μιας πόλης που κατόρθωσε να διώξει τον πόλεμο παρουσιάζεται σε μια παράσταση που συνδυάζει ηθοποιούς, κούκλες, τεχνικές μαύρου θεάτρου και πολυμέσα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.