Το «Κρυμμένο Σύμπαν» αποκαλύπτεται στο Πλανητάριο

Παρακολουθήστε τη δημιουργία του σύμπαντος στη νέα ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» που έρχεται στο Πλανητάριο.

Το «Κρυμμένο Σύμπαν» αποκαλύπτεται στο Πλανητάριο

Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Πώς εξελίσσεται και τι αλλάζει; Ποιες είναι οι πιθανότητες ζωής εκεί έξω; Κορυφαίοι αστρονόμοι αναζητώντας τις απαντήσεις στα πέρατα του σύμπαντος, δημιούργησαν τη νέα ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» που θα παρουσιάζεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 23/3. Μια ταινία όπου εκπληκτικές εικόνες του Διαστήματος, υψηλής ανάλυσης, επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους Γαλαξίες, να δουν άστρα που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουρανίων δομών, μαζί με εκπληκτικές όψεις του Ηλίου. Χρειάστηκαν δυο και πλέον χρόνια για τη δημιουργία της ψηφιακής παράστασης, και με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής μεταφέρει το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος. Οι εσχατιές του σύμπαντος έρχονται κοντά μας με πρωτοφανή σαφήνεια μέσω πραγματικών εικόνων που συλλαμβάνονται από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται στην οθόνη για πρώτη φορά. Την Δευτέρα 23/3 θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στις 18.30, 19.30 και 20.30 με ελεύθερη είσοδο και με απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου στις 18.00 της ίδιας μέρας. Η παράσταση «Κρυμμένο Σύμπαν-Hidden Universe» θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από 25/3 με εισιτήριο 8€ για ενήλικες και 5€ για παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.

Το Meet Market έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το #EasterEdition του The Meet Market καλεί το αθηναϊκό κοινό να ανακαλύψει πάνω από 150 εκθέτες με μοναδικά προϊόντα, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή.

Ιστορίες βιοεπιστήμης στο Athens Science Festival 2024

Ομιλίες, διαδραστικά workshops και εκθέματα για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν "Ιστορίες αλλαγής" με επίκεντρο τις Επιστήμες (της) Ζωής, στο επετειακό ASF.

"Ξέρεις από ίντερνετ; 60+": Το επιτυχημένο workshop επιστρέφει με νέο κύκλο μαθημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το επιτυχημένο εργαστήριο ψηφιακής ενδυνάμωσης δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο και να αναπτύξουν νέες, απόλυτα χρήσιμες δεξιότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.

Νίκος Χαρδαλιάς: "83 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις, για το μέλλον του Πειραιά μας"

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.