Γιάννης Κοντός: Μας αποχαιρετά με το «Η αρκούδα και το βατραχάκι»

Μόλις πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε το παιδικό βιβλίο του ποιητή που «έφυγε» με ζωγραφιές του Αλέκου Φασιανού

Γιάννης Κοντός: Μας αποχαιρετά με το «Η αρκούδα και το βατραχάκι»

Μόλις πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε το παιδικό βιβλίο του ποιητή που «έφυγε» με ζωγραφιές του Αλέκου Φασιανού

Γιάννης Κοντός: Μας αποχαιρετά με το «Η αρκούδα και το βατραχάκι» - εικόνα 1

Μόλις πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε το παιδικό βιβλίο του Γιάννη Κοντού “Η αρκούδα και το βατραχάκι” με ζωγραφιές του Αλέκου Φασιανού, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και δυστυχώς δεν πρόλαβε να το πιάσει στα χέρια του. Το βιβλίο αυτό έμελλε να είναι το πρώτο και το τελευταίο του παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Παρόλα αυτά είχε εκδόσει κι άλλα παιδικά βιβλία στο παρελθόν, όπως πεζά και ποιητικά και έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και σε διάφορες μεγάλες πόλεις του κόσμου είχε βραβευθεί για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Όλα τα παιδικά βιβλία του Γιάννη Κοντού έχουν θέμα τα ζώα, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος “Δίνουμε στο παιδί παραμύθια που το οδηγούν στην αγάπη για τα ζώα” .

Γιάννης Κοντός: Μας αποχαιρετά με το «Η αρκούδα και το βατραχάκι» - εικόνα 2
Γιάννης Κοντός

Έτσι και στο τελευταίο του βιβλίο “Η αρκούδα και το βατραχάκι” το παιδί μαθαίνει εκτός από το να αγαπάει τα ζώα, και τις κλιματολογικές αλλαγές των εποχών στο δάσος όπως επίσης την χειμερία νάρκη των δύο πρωταγωνιστών και την άνοιξη που φέρνει η ζωή και τα χρώματα. Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος εκφράζοντας την βαθιά τους λύπη για τον θάνατο του ποιητή, τον αποχαιρετούν με ένα απόσπασμα από το βιβλίου:

Και ήρθε ο χειμώνας. Οι δύο φίλοι μας βρήκανε τις νέες φωλιές τους. Ξάπλωσε η αρκουδίτσα, η Τασία, στη σπηλιά, βολεύτηκε κ την πήρε ο ύπνος. Ο Κάρολος το βατραχάκι, βρήκε την πέτρα του -είχε και λίγο λάσπη- χώθηκε και αυτός από κάτω και τον πήρε ο ύπνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".