10 νέα παιδικά βιβλία

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και τί καλύτερο δώρο για τα παιδιά από ένα βιβλίο. Δέκα νέα παιδικά βιβλία αναλαμβάνουν να κρατήσουν στα πιτσιρίκια την καλύτερη παρέα μέσα στις διακοπές  και όχι μόνο.

10 νέα παιδικά βιβλία

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και τί καλύτερο δώρο για τα παιδιά από ένα βιβλίο. Δέκα νέα παιδικά βιβλία αναλαμβάνουν να κρατήσουν στα πιτσιρίκια την καλύτερη παρέα μέσα στις διακοπές και όχι μόνο.

Το Διατροφονήσι (Εκδόσεις MedNutrition kids)
Όλα κυλούν ήρεμα στο Διατροφονήσι. Οι νησιώτες του, ο κύριος Ψωμάκης, ο κύριος Πορτοκαλάκης και άλλοι πολλοί καλλιεργούν τη γη και ανταλλάσουν τα αγαθά τους. Μέχρι τη στιγμή που εισβάλλουν ο κύριος Μπισκοτάκης, η κυρία Σοκολάτα, ο κύριος Σουβλάκης και άλλοι ανθυγιεινοί… επισκέπτες με σκοπό να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο επεξεργασμένων τροφίμων που θα ξεκουράσει τους κατοίκους. Τι θα αποφασίσουν τότε οι… διατροφονησιώτες μιας και απουσιάζει η δήμαρχος κυρία Διατροφή; Το βιβλίο της διατροφολόγου Μαίρη Σελανικλή έχει ως στόχο να «μυήσει» το παιδί στην ισορροπημένη διατροφή τόσο με την ιστορία όσο και με τα τεστ γνώσεων και τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.

Ιστορίες από έναν κόσμο που δεν καταστράφηκε (Εκδόσεις Πατάκη)
Δράκοι, ξωτικά, μαγικά δέντρα και γίγαντες είναι μόνο μερικοί από τους πρωταγωνιστές των πέντε παραμυθιών από «έναν κόσμο που δεν καταστράφηκε». Το βιβλίο της Ελένης Μπακογεώργου με την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή είναι γεμάτο με ιστορίες που αναδεικνύουν την αξία των απλών πραγμάτων, την ομορφιά που έχει ο καθένας μέσα μας και τα αποτελέσματα της απληστίας.

Η Θαυμαστή καμήλα (εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ)
Ο μάγος των παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς, έκανε πάλι το θαύμα του και μαζί με τον Νίκο Κούτση δημιούργησαν τη «Θαυμαστή καμήλα». Ο μοναχικός βεδουίνος Αχμέτ Χαμαμέτ έχει μία καμήλα, που τον συνοδεύει ακούραστη σε όλα του τα ταξίδια και είναι γι’ αυτόν η μοναδική παρέα, η ελπίδα και η παρηγοριά του. Έτσι, όταν εκείνη του εκμυστηρεύεται πως το όνειρό της είναι να γίνει ανάλαφρη σαν ελαφίνα και του ζητά να την απαλλάξει από την καμπούρα της, ο βεδουίνος δε διστάζει ούτε στιγμή. Η οργιαστική φαντασία του συγγραφέα συνάντησε την έμπειρη πένα του σχεδιαστή και μαζί συνέθεσαν μία αλληγορία σπαρταριστή και συνάμα τραγική.

Ασημένιο φτερό (εκδόσεις Πατάκη)
«Εντάξει πιτσιρίκο» έκραξαν κοροϊδευτικά τα μεγάλα κοράκια στον μικρούλη. «Θα παίξουμε μαζί σου. Όμως με μία προϋπόθεση. Να σε δούμε να πετάς ψηλά. Να φτάνεις στο φεγγάρι!». Ο μικρός τρόμαξε. Έτρεμε από το φόβο του. Ήθελε όμως τόσο πολύ να παίξει με τους άλλους και να τον αποδεχτούν. Ήταν αποφασισμένος να τους αποδείξει πως έχει πια μεγαλώσει και ξαφνικά πήρε φόρα και άρχισε να πετά ψηλά σαν σφαίρα προς το απίστευτα μακρινό φεγγάρι. Τα έβγαλε άρα πέρα ο μικρός αλλά θαρραλέος κόρακας; Ο Μάρκους Πφίστερ έγραψε μια ιστορία για τον εκφοβισμό αλλά και τη δύναμη που χρειάζεται για να ξαναβρεί κανείς τον εαυτό του και να συγχωρήσει.

Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρρις Λέσμορ (εκδόσεις Πατάκη)
Ένας γλυκομίλητος και σκεπτικός άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την προώθηση υπηρεσιών βιβλιοθήκης, έγινε η έμπνευση για να γεννηθεί ο ήρωας του βιβλίου. Ο Μόρρις Λέσμορ αγαπούσε τις λέξεις, αγαπούσε τις ιστορίες, αγαπούσε τα βιβλία. Κάθε ιστορία όμως, έχει τις αναποδιές της. Όπως και η ίδια η ζωή. Η ζωή που ο ίδιος έκανε βιβλίο, γράφοντας κάθε μέρα τις χαρές και τις λύπες του, όλα όσα ήξερε και όλα όσα έλπιζε. Πριν γίνει βιβλίο η ιστορία του W. E. Joyce, έγινε ταινία μικρού μήκους, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ.

10 νέα παιδικά βιβλία - εικόνα 1

Κύριε Χρόνε, σου έχω πολλά παράπονα! (εκδόσεις Πατάκη)
Η γιορτή της Πρωτοχρονιάς γίνεται συχνά αφορμή να προβληματιστούν τα παιδιά το ζήτημα του χρόνου. Γιατί όλα αυτά που μας αρέσουν κρατούν λίγο και αυτά που μας δυσαρεστούν κρατούν πολύ; Με αυτό και άλλα παρόμοια ερωτήματα καταπιάνεται το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη. Ο Αντρέας αναρωτιέται ποιος να είναι τελικά αυτός ο μυστηριώδης κύριος Χρόνος που κανονίζει τόσα σημαντικά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων. Πολύ θα ήθελε να τον συναντήσει και, αφού το συζητήσει με τους φίλους του, βάζει πλώρη να τον βρει. Θέλει να του ζητήσει να παίζει περισσότερη ώρα με τον φίλο του, τον Αποστόλη, θέλει οι Κυριακές και τα καλοκαίρια να μην είναι τόσο μικρά. Πάνω από όλα όμως θέλει η γιαγιά του να μείνει για πολύ ακόμα κοντά του.

Ειρήνη (εκδόσεις Πατάκη)
H ειρήνη μπορεί να έρθει μόνο από την καρδιά μας και αυτό τονίζει το βιβλίο της Γουέντυ Άντερσον Χάλπεριν. «Η ειρήνη αρχίζει με ένα χαμόγελο» έλεγε άλλωστε η Μητέρα Τερέζα. Ξεφυλλίζοντας το, ζωγραφιές που συνθέτουν κολάζ εναρμονίζονται με αποφθέγματα ειρηνιστών από τον Κομφούκιο και τον Γκάντι μέχρι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Ελύτη και συνθέτουν ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα που μπορεί να βάλει σε σκέψεις μικρούς και μεγάλους.

Πού πάει η αγάπη όταν χάνεται; (εκδόσεις Πατάκη)
Η μαμά και ο μπαμπάς ήταν πολύ αγαπημένοι και το αγόρι ένιωθε ευτυχισμένο. Μέχρι που σταμάτησαν να χαμογελούν και επικράτησε ο θυμός και οι φωνές. Τότε το αγόρι αποφασίζει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι με στόχο να μάθει το πού έχει πάει η αγάπη. Τι θα ανακαλύψει τότε; Η ιστορία της Άννας Κοντολέων με την έξυπνη εικονογράφηση του Λευτέρη Κιουρτσόγλου μας θυμίζει ότι ίσως δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να βρούμε την αγάπη.


Τα λιοντάρια δεν τρώνε γατοτροφή (Εκδόσεις Διάπλαση)
Τι γίνεται όταν οι γονείς της Κλέμανς δεν θέλουν για κατοικίδιο ούτε σκύλο ούτε γάτα; Της… άγριας ζούγκλας! Η υπάκουη κατά τα άλλα μικρή Κλέμανς φέρνει στο σπίτι ένα λιοντάρι για να φέρει αυτό με τη σειρά του αναστάτωση σε μια ολόκληρη πόλη. Γιατί αφού δεν τρώνε γατοτροφή τα λιοντάρια, τι θα τρώει και με τι θα ασχολείται; Με έξυπνο και διακριτικό χιούμορ η ιστορία του Αντρέ Μπουσάρ ,ο οποίος επιμελείται και την εικονογράφηση, μας δείχνει γιατί δεν θα βάλουμε ποτέ ένα λιοντάρι μέσα στο σπίτι μας!


Ο ψαράς και ο κορμοράνος (εκδόσεις Διάπλαση)
Ένας ψαράς και ένας μοναχικός κορμοράνος, πριν από πάρα πάρα πολλά χρόνια ανακάλυψαν μαζί μία μέθοδο ψαρέματος που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα στη Κίνα. Ταυτόχρονα όμως κατάλαβαν ποια είναι η μεγαλύτερη ευτυχία που θα μπορούσε να υπάρξει. Το βιβλίο του Στεφάν Σενεγκά αφηγείται με θαυμαστή λιτότητα μια ιστορία-ύμνο στην φιλία και την αλληλοβοήθεια. Η εικονογράφηση είναι του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος δανείστηκε στοιχεία από την παραδοσιακή κινεζική ζωγραφική, τονίζοντας την απλότητα της ιστορίας.


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.