8 θεαματικά family θεάματα με άρωμα γιορτής

Τέρμα οι αρνητικές σκέψεις για φέτος! Θα αφήσουμε το feelgood κλίμα να μας παρασύρει και το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας βγάλει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά­.

8 θεαματικά family θεάματα με άρωμα γιορτής
8 θεαματικά family θεάματα με άρωμα γιορτής - εικόνα 1

Τέρμα οι αρνητικές σκέψεις για φέτος! Θα αφήσουμε το feelgood κλίμα να μας παρασύρει και το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας βγάλει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά­. Σίγουρα το «Magical Ice Festival» (φωτό­), που φέρνει η ομάδα Disney on Ice στο ΟΑΚΑ­ (από 6/12), είναι από τις πρώτες­ επιλογές στη λίστα. Ωστόσο, αν αναζητάτε­ θεάματα που θα απολαύσουν ταυτόχρονα και οι ενήλικοι, ιδανική λύση είναι η ακροβατική φαντασμαγορία «China Dream» της Εθνικής Ομάδας Ακροβατών της Κίνας­ στο Μπάντ­μιντον (από 26/12). Τους νόμους­ της βαρύτητας αψηφά και το στοχαστικό «Azimut» του πρωτοεμφανιζόμενου στη χώρα μας Ορελιάν Μπορί που θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (28-30/12): «Ανάμεσα στη γη και τον ουρανό, ο ακροβάτης υιοθετεί πότε το ρόλο του παρατηρητή και πότε του ουράνιου σώματος».Στο Δημοτικό θέατρο Πειραία απλώνει το πέπλο του το Μαύρου Θεάτρου της Πράγας του Jiri Srnec με την σπονδυλωτή «Ανθολογία».Η διάσημη ομάδα χρησιμοποιώντας τα τρικ του μαύρου θεάτρου δημιουργεί ένα φουτουριστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζωντανεύουν οι ιστορίες της «Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων», του «Ιπτάμενου Ποδήλατου», του «Πήτερ Πάν» και άλλων. Είναι ένα θέαμα που πάντα εντυπωσιάζει τα παιδιά και γοητεύει τους ενήλικες (19-28/12). Δύσκολο εγχείρημα ο «Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Η Τατιάνα Λύγαρη πάντως θα τον επιχειρήσει, στήνοντας στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής (από 6/12) ένα περιπετειώδες θεατρικό ταξίδι με ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές με αφετηρία το θρυλικό έργο του Ιουλίου Βερν. Στο Μέγαρο επέλεξε να διηγηθεί το «Θαύμα των Χριστουγέννων» και ο Καραγκιόζης με το Θίασο Σκιών του Ηλία Καρελλά, τα Ημισκούμπρια και τους Kompanía (20-30/12), ενώ μόλις σημάνει «Δώδεκα παρά δώδεκα» η αυλαία της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» θα ανοίξει για την πρώτη παρουσίαση του νέου έργου του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού (από 18/12). Πρωταγωνιστές είναι ο Νέος Χρόνος - Πάνος Μουζουράκης και ο Παλιός Χρόνος - Γρηγόρης Βαλτινός, οι οποίοι συναντιούνται μια βραδιά Πρωτοχρονιάς στο μυθικό προθάλαμο του χωροχρόνου…

Περισσότερες πληροφορίες

China Dream

  • Ακροβατικό Θέαμα

Το διάσημο καλλιτεχνικό σχήμα μάς βάζει στην καρδιά της κινέζικης παράδοσης με 13 νούμερα που συνδυάζουν τα ακροβατικά με το μπαλέτο, την όπερα, τις πολεμικές τέχνες και την κωμωδία

Magical Ice Festival

  • Μπαλέτο Στον Πάγο
  • Διάρκεια: 120 '

Κωμικά στιγμιότυπα αγαπημένων ηρώων της Disney εναλλάσσονται με ιστορίες πριγκιπισσών, όπως η Άριελ, η Ραπουνζέλ και η Μπελ

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Το κλασικό έργο μεταμορφώνεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική από το γκρουπ Vice Versa και διαδραστικές βιντεο-προβολές.

Δώδεκα παρά Δώδεκα

  • Μουσικοθεατρική

Στον προθάλαμο του χωροχρόνου ο Νέος και ο Παλιός Χρόνος δίνουν απρόσμενο ραντεβού σε ένα γιορτινό μουσικοθεατρικό θέαμα

Ανθολογία

  • Μαύρο Θέατρο

Σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Jiri Srnec («Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Ιπτάμενο Ποδήλατο», «Πίτερ Πάν» κ.ά.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.

Updated | Πέντε θέατρα αποχαιρετούν έξι παραστάσεις

Έργα μερικών από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς (Ρέππας-Παπαθανασίου, Άκης Δήμου, Γιάννης Τσίρος), ένα του Φλομπέρ αλλά και μία διαδραστική κωμωδία κατεβάζουν αυλαία την Κυριακή των Βαΐων.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Ελλάδα και Τουρκία ανεβάζουν από κοινού την ερωτική τραγωδία του Σαίξπηρ

Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ετοιμάζεται αυτή την περίοδο πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας.

"Ένας εχθρός του λαού": Η Γεωργία Μαυραγάνη σκηνοθετεί Ίψεν

Το θέατρο Ρεκτιφιέ υποδέχεται τη νέα δουλειά της σκηνοθέτριας πάνω σε ένα έργο πολιτικό, όπου ένας γιατρός που αμφισβητεί την πλειοψηφία αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού".