5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες στη σκηνή

Εσάς θα σας κάνουν να ξαναθυμηθείτε τα καρτούν και τα βιβλία των παιδικών σας χρόνων, τα παιδιά σας θα τα ενθουσιάσουν. Να 5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες που θα μας κάνουν παρέα σε 4 ξεχωριστές παραστάσεις αυτή τη σεζόν!

5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες στη σκηνή

Εσάς θα σας κάνουν να ξαναθυμηθείτε τα καρτούν και τα βιβλία των παιδικών σας χρόνων, τα παιδιά σας θα τα ενθουσιάσουν. Να 5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες που θα μας κάνουν παρέα σε 4 ξεχωριστές παραστάσεις αυτή τη σεζόν!

Πινόκιο

5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες στη σκηνή - εικόνα 1

Έχει περιέργεια, είναι απρόσεκτος κι έχει αδυναμία στα ψέματα. Η ιστορία του Πινόκιο, της διάσημης ξύλινης κούκλας που ήθελε να γίνει πραγματικό αγόρι και  που όλοι γνωρίσαμε μέσα από το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι ζωντανεύει στη σκηνή σε μια διαδραστική παράσταση. Η ομάδαL&C παρουσιάζει την παράσταση στο Άβατον δίνοντας στα παιδιά-θεατές την ευκαιρία να βιώσουν την ιστορία, με παιχνίδια και εκπλήξεις.  

Τομ Σόγιερ

5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες στη σκηνή - εικόνα 2

Γεννήθηκε στη φαντασία του Μάρκ Τουέιν σε μια περίοδο που η Αμερική, ως καινούργια χώρα προσπαθούσε να βρει τον χαρακτήρα της. Με τις «Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» μεγάλωσαν γενιές και γενιές αναγνωστών. Μέχρι σήμερα έχουν γυριστεί πέντε ταινίες που βασίζονται πάνω στο βιβλίο, ενώ έχει γυριστεί και ταινία κινουμένων σχεδίων. Φέτος, η ζωή του Τομ και της παρέας του παίρνει σάρκα και οστά στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου σε μια παράσταση με μουσική και χορό σε σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου.  

Χάνσελ και Γκρέτελ: Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου

5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες στη σκηνή - εικόνα 3

Δεν υπάρχει παιδί που να μην γνωρίζει το παραμύθι των αδερφών Γκριμ με πρωταγωνιστές τα δυο αδέλφια, τον Χάνσελ και την Γκρέτελ. Η Έρσης Νιαώτη έγραψε ένα νέα έργο που θα μπορούσε-γιατί όχι;- να αποτελεί μια από τις πιθανές συνέχειες της κλασικής ιστορίας. Στο έργο της, που ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου. Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, έχοντας ξεφύγει από τη μάγισσα που τους κρατούσε έγκλειστους, κάνουν πια “καριέρα” ως ζαχαροπλάστες, έχοντας ανοίξει ένα ονειρικό ζαχαροπλαστείο-εργαστήριο πειραμάτων. Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα δέντρο που θα παράγει πεντανόστιμες σοκολάτες!   

Χάιντι, το κορίτσι των βουνών

5 αγαπημένοι παιδικοί ήρωες στη σκηνή - εικόνα 4

Την Χάιντι την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη σειρά κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπρι. Ο Χρήστος Τριπόδης και η ομάδα Μέθεξις δραματοποίησαν την όμορφη και τρυφερή ιστορία της μικρής Χάιντι, που ζει στο βουνό με τον παππού της  και την  παρουσιάζουν στο θέατρο. Στη σκηνή του Αποθήκη η ορφανή Χάιντι και ο γκρινιάρης παππού της μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον φίλο της Πέτερ.

Περισσότερες πληροφορίες

Τομ Σόγιερ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Ο διαχρονικός ήρωας του Αμερικανού συγγραφέα είναι ένας ασυμβίβαστος χαρακτήρας με ευαίσθητη ψυχή, γι’ αυτό και ταυτίζονται εύκολα μαζί του τα πιτσιρίκια

Χάνσελ και Γκρέτελ: το μυστικό του σοκολατόδεντρου

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 95 '

Το θέατρο μεταμορφώνεται με special effects και αληθινή μυρωδιά σοκολάτας σε ένα μαγικό περιβάλλον, εμπνευσμένο από το βραβευμένο βιβλίο «9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα»

Πινόκιο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Ο μικρός Πινόκιο, άτακτος κι ευκολόπιστος καθώς είναι, παρασύρεται σε περιπέτειες που δεν θα μπορούσε να φανταστεί

Χάιντι, το κορίτσι των βουνών

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα διαχρονικό παραμύθι που διδάσκει στα παιδιά πως τα μεγαλύτερα όπλα κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας είναι η αγάπη και η συντροφικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.