Χλόη Μάντζαρη: «Η όπερα είναι ένα απολαυστικό, λαϊκό, ζωντανό κείμενο»

Όπως μας αποκαλύπτει η Χλόη Μάντζαρη, κόρη της Σοφίας Σπυράτου, ζει τη θεατρική εμπειρία από πολύ μικρή. Με αφορμή την παρουσίαση της παιδικής παράστασης «Ροσσινιάδα» που σκηνοθέτησε, μίλησε στη Μαρία Κρύου.

Χλόη Μάντζαρη: «Η όπερα είναι ένα απολαυστικό, λαϊκό, ζωντανό κείμενο»

Όπως μας αποκαλύπτει η Χλόη Μάντζαρη, κόρη της Σοφίας Σπυράτου, ζει τη θεατρική εμπειρία από πολύ μικρή. Με αφορμή την παρουσίαση της παιδικής παράστασης «Ροσσινιάδα» που σκηνοθέτησε, μίλησε στη Μαρία Κρύου.

Χλόη Μάντζαρη: «Η όπερα είναι ένα απολαυστικό, λαϊκό, ζωντανό κείμενο» - εικόνα 1

Πού σε ξέρω Δεν αποκλείεται να γνωριζόμαστε από το θέατρο ή την τηλεόραση. Σκηνοθετώ και παίζω – μάλλον γιατί αγαπώ το παιχνίδι. Δύο δουλειές μου που ίσως έχετε υπόψη σας είναι η θεατρική παράσταση «Λεόντιος και Λένα» (2011) και η τηλεοπτική σειρά «Ο γύρος του κόσμου σε 80 βιβλία» (2013).
Πού αλλού σε βρίσκω Αυτή την εποχή βρίσκομαι νυχθημερόν στο Θέατρο Ροές όπου κάνω πρόβες με το θίασο της «Ροσσινιάδας». Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με εκλεκτούς συντελεστές και ταλαντούχους νέους λυρικούς τραγουδιστές. Η μουσική μας παράσταση θα σας ξεναγήσει με χιούμορ στις ομορφότερες άριες του Ροσσίνι. Είναι μια μικρή «opera buffa δωματίου», όπως μ’ αρέσει να τη λέω, που τη διασκεδάζουμε ιδιαιτέρως. Σας αναμένουμε! Πες μου κάτι για το θέατρο Μεγάλωσα μέσα στο θέατρο και ξέρω πόσος κόπος και πόσο ταλέντο απαιτούνται για μια παράσταση. Το αντιμετωπίζω, λοιπόν, με σεβασμό – σαν εργάτης του. Και, κάθε φορά, σαν μικρό παιδί περιμένω τη στιγμή που όλη η δουλειά και η συνεργασία τόσων ανθρώπων και ειδικοτήτων συνδυάζεται και η παράσταση ανεβαίνει. Είναι μια στιγμή μαγική, που δικαιώνει τον κόπο μας.

Η παράσταση που σ’ έχει συγκινήσει περισσότερο
Δεν είναι μία, δε θα μπορούσε να είναι μία. Κάθε παράσταση είναι κάτι ζωντανό. Η επίγευσή της μένει μαζί μας. Είναι μια κληρονομιά – και ειδικά για μας, τους ανθρώπους του θεάτρου, είναι «η μόνη κληρονομιά», για να θυμηθούμε τον αγαπημένο μου Γιώργο Ιωάννου.
Το μικρόβιο της σκηνοθεσίας Συμμετέχω σε θιάσους από πολύ μικρή. Ως παιδί, περνούσα τα καλοκαίρια μου ακολουθώντας περιοδείες. Αν σκεφτείτε ότι ακόμα και σήμερα, ως ενήλικες, μαγευόμαστε από το σύμπαν που στήνει μπροστά μας μια παράσταση, μπορείτε να καταλάβετε πώς ένιωθα ως παιδί βλέποντας τόσες παραστάσεις. Το μικρόβιο, λοιπόν, το κόλλησα νωρίς.

Η μεγαλύτερη αγωνία σου για το έργο
Δουλέψαμε και δουλεύουμε πολύ, ώστε η «Ροσσινιάδα» να δροσίζεται από ένα ανάλαφρο αεράκι. Θέλουμε να δείξουμε σε μικρούς και μεγάλους ότι η όπερα είναι ένα απολαυστικό, λαϊκό, και πέρα για πέρα ζωντανό «κείμενο», που αφορά τον καθένα μας. Αυτό το κλίμα θέλω να διατρέχει την παράσταση, κι αυτή είναι η αγωνία μου: να πνεύσει το «ούριο αεράκι» της φρεσκάδας. Η πιο αγαπημένη σου σκηνή στην παράσταση: Η σκηνή της ανακάλυψης του «Θησαυρού». Ποιος είν’ ο θησαυρός; Σας προσκαλούμε να τον ανακαλύψετε μαζί μας επί σκηνής.
Off the record Προς το παρόν, είμαι προσηλωμένη στην παράσταση της «Ροσσινιάδας» στο θέατρο Ροές. Όμως δε μένω εκεί: είπαμε, έχω το «μικρόβιο». Ελπίζω, λοιπόν, να συνεχίσω να δουλεύω δημιουργικά και ακατάπαυστα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ροσσινιάδα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, χορογραφίες και μπόλικο χιούμορ ζωντανεύει ο οπερετικός κόσμος του Τζοακίνο Ροσίνι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".