«Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» κάνει τη μάθηση... τραγούδι

Αν τα μικρά σας κάνουν τώρα την πρώτη τους συνάντηση με τους αριθμούς, το εικονογραφημένο βιβλίο «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» της Ράνιας Μπουμπουρή θα αποδειχθεί ευχάριστη και χρήσιμη παρέα.

«Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» κάνει τη μάθηση... τραγούδι

«Ένας κλέφτης, ένα βράδυ, χώθηκε σε ένα σπίτι και να κλέψει, ήθελε, έναν θησαυρό… Δυο περιστεράκια πολύ αγαπημένα σκέφτηκαν να φτιάξουν μια φωλιά… Τρεις μαγισσούλες, πρώτες ξαδερφούλες, άρχισαν αγώνα μαγικό…». Και κάπως έτσι, με ποιήματα και τραγούδια, το μέτρημα και η γνώση γίνονται παιχνίδι. Αν τα μικρά σας κάνουν τώρα την πρώτη τους συνάντηση με τους αριθμούς, το εικονογραφημένο βιβλίο «Ένα τρελό τρελό αριθμητάρι» της Ράνιας Μπουμπουρή θα αποδειχθεί ευχάριστη και χρήσιμη παρέα. Στην πρωτότυπη αυτή συλλογή, οι αριθμοί 1-12 γίνονται η βάση για δώδεκα σπιρτόζικα ποιήματα, το καθένα και μια ξεχωριστή ιστορία. Και οι αριθμοί 13-20 για μια ιστορία αναπάντεχα… δροσερή. Το βιβλίο περιέχει και CD με τα αντίστοιχα τραγούδια σε μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, τα οποία ερμηνεύουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες (όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Μάρκος Κούμαρης, Μπέσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου κ.ά.). Αν βέβαια αυτή τη στιγμή, τα παιδιά σας καταπιάνονται με τα γραμματάκια, σημειώστε ότι το «αριθμητάρι» έχει και αδερφάκι: το βραβευμένο βιβλίο «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» βρίσκεται στην όγδοη χιλιάδα κυκλοφορίας, πριν καλά καλά κλείσει χρόνος από την κυκλοφορία του. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".